הדייג, שלושת המשאלות ויחסים טובים

תאריך פנייה: 13.07.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
p.sarit
ויכוח על כסף
13.07.2010 • 19:56

שלום רב.
.. בעלי קיבל מהעבודה סכום כסף והאמת הייתי מעדיפה כבר שלא יקבל אותו כי זה רק יוצר ויכוחים מיותרים בנינו.העניין הוא כזה: אנחנו מתווכחים מה לעשות עם הכסף.כמובן שזה כסף שהוא קיבל אבל בתור אישתו אני חושבת שכן יש לי "מילה" בנושא.הוא רוצה לקחת את הכסף ולטוס ואני אומרת אם כבר משתמשים בכסף הזה אז לשפץ את הבית קצת או אולי בכלל לחסוך את הכסף, לשים אותו בבנק באיזה פיקדון ושיהיה בעזרת השם לחתונת הילדים, שלא יתבזבז וככה גם יצבור ריבית.הוא טוען שצריך לחיות את הרגע.תחייה את הרגע שאתה בן 20 לא אב לילדים.אני לא צודקת?

ד"ר אורן חסון
דג הזהב ושלוש משאלות
14.07.2010 • 10:58

שרית יקרה,
זה מזכיר לי את האגדה על הדייג שלכד ברשתו את דג הזהב, וזכה לשלוש משאלות. הוא הרהר והרהר בזה עם אישתו, וברגע של רפיון מחשבה והיסח דעת, מתוך מחשבה על אשתו, אמר בקול: "הלוואי והאף שלך יהפוך לנקניק". והנה, האף הפך לנקניק. היא כעסה, וברוב זעמה אמרה "הלוואי שהאף שלך יהפוך גם כן לנקניק" וראו זה פלא: גם אפו הפך לנקניק מכובד למדי. במשאלה השלישית ביקשו להסיר את הנקניקים מאפיהם רבי החסד.העניין שרית הוא בכך שלבן זוגך יש איזו פנטזיה, שבעיצומם של חיי היומיום הוא לא מרשה לעצמו לממש. להערכתו, ככל הנראה, אם הוא יממש אותה, זה מה שייתן לו את התחושה של הצלחה בחיים, ותמורה אמיתית למאמץ שלו או לקיומו. אלא שעד עכשיו הוא שמר אותה אצלו, ואולי פה ושם אפילו רמז עליה בפנייך, מתוך הבנה שאין לו סיכוי. והנה, פתאום צונח עליו כסף בלתי צפוי. בעינייך, זה משכורת לכל דבר. ובצדק. בעיניו, זו האפשרות להגשמת חלום, ולהרגשה שלמה יותר עם עצמו. וגם בזה יש מידה של צדק.והשאלה מה תעשו עם שלוש המשאלות שלכם תלויה בהתנהלות החכמה שלכם. דברו ביניכם. שזה אומר לא מתוך דחפים וכעסים, אלא על צרכים, על חששות, על חלומות ועל רצונות. ובשביל זה צריך לא רק לדבר, אלא גם להקשיב. כי אחרת תישארו כמו הדייגים, וכפי שאת מבקשת לך היום: גם בלי הכסף וגם עם יחסים לא טובים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083