התמודדות עם מריבות בזוגיות
נירית
מכות בין בני זוג
⌄
שלום,
אני על סף גירושין. הגעתי להחלטה שזה מה שאני רוצה, אך עדיין לא עושה את בפועל כי בעלי לא רוצה להתגרש ועושה לי כל הזמן ייסורי מצפון על ילדינו הקטנים וגם על עצמו.אתמול הוא התעצבן עלי על משהו ונהיה ריב גדול, הפעוט התעורר ובכה.בעלי קילל אותי ואת המשפחה שלי, צעק נורא ודחף אותי על המיטה, אני החזרתי לו כמה מכות על הזרוע, דבר שלא קורה לי, אני לא אלימה בכלל.האם ריב כזה יכול להעיד על משיכה פיזית או על רגש?כי אני מרגישה שאני כבר הרבה זמן לא אוהבת אותו ואמרתי לו את זה.משיכה פיסית עדיין קיימת. אולי זאת עוד סיבה לכך שאני לא מצליחה להתגרש?..מבולבלת ומוטרדת
ד"ר אורן חסון
לעשות משהו
⌄
נירית יקרה,
מה שקרה ביניכם עדיין לא הפך אותך למכה סדרתית, וגם לא למוכה סדרתית. אבל זה עלול בקלות להידרדר משם. מה שבהתחלה, בשלב שלכם, מזכיר מריבות בין אח לאחות, טיפוסיים לעד גיל ההתבגרות, יכול לגרום לכם לאבד את המסגרת, להתרגל לכך שעשיתם את זה ו"לא קרה כלום", ולהגיע לזה, ולעוד מדריגה בסולם האלימות בפעם הבאה. ולכן זה מסוכן. קחי בחשבון שהוא כנראה חזק יותר, וקחי בחשבון שאם הוא אלים מילולית, הוא גם כנראה מתוסכל מאד וללא כלים להביע את התסכול או להתגבר עליו בשיחה שפויה איתך. הוא גם כנראה חזק ממך, ולכן, כשאת נותנת לו לגיטימציה להשתחרר מהעכבות הפיזיות שלו (אלימות פיזית), את היא זו שתהיה בסכנה.זה לא אומר שאת כן אוהבת אותו או לא אוהבת אותו. את גם יכולה לאהוב אותו והזוגיות מזיקה לך ולו בו זמנית. אבל אם יש ביניכם משיכה, ויש לכם ילדים משותפים, שווה לכם להשקיע בשיקום, שזה אומר להיעזר באיש מקצוע. התעלמות מהידרדרות המצב נוטה לגרור הידרדרות נוספת. ככל שתקדימו לעצור זאת, כך יהיה קל יותר לעשות זאת, ועם פחות מהמורות וייאוש בדרך, ועם טיפול אופטימי יותר. ככל שהייאוש שלכם יגבר, כך יהיה לכם קשה יותר לטפל בזה גם בעזרת איש מקצוע. לכן, במצבכם, חשוב שתקחו אחריות ותתחילו לעשות משהו.