חילוקי דעות וריבים בזוגיות

תאריך פנייה: 10.11.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
מיואשת
בעיות לאחר נישואים
10.11.2011 • 01:38

ד"ר חסון שלום,
אני ובן זוגי נשואים כחודש וחצי ואני ממש במצוקה. אני ממררת בבכי כל יום וכל לילה, אני מרגישה שהוא בן אדם אחר. כשהכרתי אותו שלוש וחצי שנים הוא הי ה עדין ומכבד וכו' ועכשיו הוא הפך להיות ממש רע אליי, אנחנו רבים בממוצע פעם ב3 ימים אם לא יותר, אני לומדת וממש קשה לי להתרכז, אני כל הזמן חושבת על הקשר המאמלל שלנו.אני אובדת עצות אין לי עם מי לשתף את הסיפור הזה בגלל הבושה. אני לא יודעת אם הקשר הזה יימשך. הוא עושה לי ממש רע. גם לפני החתונה היו לנו מלא מריבות ובכל זאת עשינו את המהלך הזה. אנחנו רק בני 23 וממש לא בא לי שיהרס לי המוניטין ולהיות גרושה ומצד שני אני גם לא רוצה לוותר כל כך בקלות למרות שאני כבר ממש לא סובלת אותו. והוא מתחיל להתנהג אליי מגעיל ופעם הוא לא היה ככה, משמע שגם אני גורמת לו לרע.מה לעשות? אני לא מפסיקה לבכות, הפכתי להיות אדם ממש עצוב, וזה ממש משפיע לי על הלימודים.תודה ואשמח לתגובה מהירה.דרך אגב, פניתי לאוניברסיטה כדי שינסו לטפל במשבר שלי כי זה די דחוף ואני כבר לא יכולה עם זה. אני ממש רוצה להרים את הרגליים שלי ולנסוע להורים שלי ולישון שם כמה ימים אבל אני לא עושה את זה בגלל מראית עין ובינתיים שנינו סובלים פה והוא עם האגו הנפוח ומשחקי הכבוד. הוא הפך להיות ממש רע. עובד משמרות ערב כדי להיות כמה שפחות באינטרקציה איתי.

מיואשת
בעיות לאחר נישואים
10.11.2011 • 01:48

אני ממש במצוקה. שכחתי לציין שאני מרבה לחשוב שבא לי פשוט למות וזה גם דבר שלא היה לי לפני כן בחיים. אני לא יודעת מה לעשות.

ד"ר אורן חסון
לשאול את עצמך מה המטרה, ולבחור דרך.
11.11.2011 • 00:13

מיואשת יקרה,
יש ביניכם חילוקי דעות מהותיים, שבעקבותיהם אתם רבים הרבה. כל בחירה שלכם היא בחירה שמשפיעה על התוצאות. קחו זאת בחשבון. כשאת בוחרת לריב איתו במקום להתפייס, יש לזה השלכות. אתם רבים, ואותו ערב תאמרו זה לזה דברים פוגעים שתזכרו גם מחר. אם תחליטי להתפייס, ביוזמה שלך ומתוך אחריות ובחירה שלך, באותו ערב תהיו מפוייסים, וגם את זה תזכרו מחר. לריב, זו בחירה שלך ובחירה שלו, ומה שאתם יוצרים ביחד גם הוא בחירה שלכם. לפעמים קל יותר להאשים את הצד השני ולסבול, מאשר לקחת אחריות ולפחד שמאבדים כבוד או שמאבדים מראש גם את הצורך הבא שעליו תהיו בחילוקי דעות. אבל במקרה השני לפחות יש סיכוי שמחר יהיה טוב יותר. אם את מאשימה את הצד השני בכל פעם, ובגלל זה לא הולכת למקום חיובי, ושניכם מידרדרים, גם את מפסידה. אם הוא לא יודע לקחת אחריות, אולי כדאי שתעשי זאת את. ואל תפחדי ממראה פנים, אם צריך. האלטרנטיבה קשה יותר. זכרי בכל פעם מחדש, ושנני לעצמך, שאת עושה בחירות של חיים. לכל דבר שאת עושה או לא עושה יש השלכות, ואת יכולה להיות אחראית רק לעצמך. באילו חיים את בוחרת? זו השאלה הראשונה החשובה שאת צריכה לשאול את עצמך. כמה את, בעצמך, יכולה להשפיע על החיים האלה? – זו השאלה השנייה החשובה שאת צריכה לשאול את עצמך, ורק אז לבחור.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083