בעיה בתקשורת בזוגיות - מה עושים?
טניה
נישואים טריים
⌄
הי אני בת 23 נשואה ואמא לילדה בת שנה. אני בעלתי יצאנו שנה וחצי ביחד, הוא הציע לי נישואין ואחרי חודשיים גיליתי שאני הרה. כל הזמן הקשר היה טוב ויפה, הבעיה היא שהוא מתעצבן הוא מקשר דברים שאין בינהם קשר וגם מקלל ואחר כך מתחרט. מה לעשות שזה לא יחזור?בנוסף, המנטליות שלנו קצת שונה. אני יותר אוהבת שקט ורוגע ופרטיות והוא אדם קולני ושומעים אותו ואני לא רוצה שהילדה תגדל באווירה של רעש כל הזמן ובטח ובטח לא תשמע שהוא מקלל לפעמים, אפילו לא אותי...זה ממש מציק לי כי אני לא שמעתי בחיים קללות בבית ואני עצמי לא מקללת .לעיתים, אני מרגישה ש"איך חיי היו נראים עם גבר אחר או בלעדיו" ושאלות כאלה ולעיתים הכי טוב לי איתו והכי כיף לנו ביחד.....האם זה טבעי ונורמלי וזה כך אצל כולם או שעליי לפתור את הבעייה?
ד"ר אורן חסון
בעיה בתקשורת שמקורה לא ברור
⌄
טניה יקרה,
ראשית – כן, זה טבעי ונורמלי להרגיש כפי שאת מרגישה, ועוד יותר טבעי ונורמלי כאשר היחסים אינם תקינים. מה זה אומר? שככל שהיחסים ביניכם יהיו טובים יותר, התחושות הללו תהיינה הרבה יותר חלשות, עד כדי שבדרך כלל אפילו לא תשימי אליהן לב. מה שאומר שיהיה לך פחות צורך לחפש "חיים אלטרנטיביים".יש לכם בעיה בתקשורת, שאת מקורה איני יודע. יש כל כך הרבה אפשרויות, החל מזו שהוא פגיע, או נכנס ללחץ כאשר דברים אינם מתנהלים כדרכו, ומתקשה לומר ישירות, מסיבות שונות, וכאשר זה יוצא, זה יוצא בתסכול ובהתפרצות, או כי את לא מאפשרת לו לומר, או כי את מבקרת אותו והוא נלחץ מזה, או שהתסכול שלך ואי ההסכמות שביניכם מלחיצים אותו, ועוד המון אפשרויות אחרות. אתם נשואים, אתם הורים לילדה, חשוב מאד הן לילדה והן עבורכם לטפל בזה. לצורך זה חשוב גם האיבחון. לכו ליעוץ זוגי כדי שתוכלו לטפל בזה באופן מקצועי ונכון. הסיכון של דחייה הוא שכאשר תגיעו ליעוץ המשקעים שלכם יהיו גדולים מדי, והעבודה תהיה קשה הרבה יותר.