פסק זמן בזוגיות: מה הסיבה?

תאריך פנייה: 26.06.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
סבטלנה
פסק זמן-נואשת
26.06.2006 • 10:59

שלם ד"ר אני כתבתי לך בעבר וקיבלתי עצותך שעזרו לייצאתי תקופה עם בחור שהקשר -לא היה חזק כל הזמן פרידות וחזרות בתקופה אחרונה ניסינו להיות קצת יותר רצינים ויציבים הן מבחינתו והן מבחינתיולדעתי זה עבד לא רע חברי מאוד נמשך אליי ויש לנו סקס מדהים אני גם בחורה טובה (עם כל הצניעות) נראת טוב מרוויחה בסדר הוא בן 33 אני מתקרבת ל33 אני מרגישה שאני מוכנה לעשות הכל ואין לי בעיה עם זה בכדי שהקשר יצליח אני נורא אוהבת אותו ורודפת אחריו כמה שנים טובות לפני שבועיים נפרדנו מסיבה מאוד מטופשת אבל אני חושבת שהוא חיפש תירוץ לפסק זמן אני מרגישה ממש אומללה שכל שני וחמישי הוא רוצה פסק זמן הבנתי ע"פ דבריו שהוא שהוא אוהב אותי נמשך אליי אבל משהו חסר שם הוא אומר ליבואי תגידי לי מה אני יכול לעשות תעזרי לי הצעתי לו ללכת לטיפול /יעוץ (לא זוגי ) אני יוצאת מתוך הנחה שאולי הוא יודע שאני תמיד אהיה שם כשהוא ירצה לחזור אליי לכן לא מוכן להתחייב לי ויש איזה ויכוח ונפרד ממני מתי שבא לוכרגע אנחנו לא ביחד אך נפגשתי אתו לקחת את חפצים שלי מביתו והמפגש הזה היהמאוד מרגש הינו מחובקים לכמה דקות ושתיקה היתה באויר אני יודעת שאני אוהבת אותוולכן בכיתי - מה הסיבה שהוא בכה? אני שואלת אח"כ עשינו את זה.. כאילו לא נפרדנואני לא מבינה מה קורה מצד אחד הוא אומר לי שהוא עדיין חושב עליי ומתגעגע ושאני מאוד חסרה לו והוא מרגיש כאלו הוא התגרש ומצד שני שוב נפרד ממני ומאבד אותי אני ממש לא מבינה מה קורה פה אתה יכול לתת לי כיוון לחשיבה הגיונית מה הוא מנסה לעשותאנחנו בקשר באינטרנט והוא אומר לי את כל המילים היפות ומנסה להזמין אותי אליו לביתאני פשוט שוברת את הראש ומנסה להבין למה הוא מתעלל בי או בעצמו או שפשוט הוא לא אוהב אלה אני בנתים בשבילו עד שימצא מישהי טובה יותראנחנו נפרדנו וממשיכים לדבר באינטרנט האם זה נראה לך הגיוני שאמשיך לדבר איתוהאם להבהיר לו שאני יוצאת עם אחרים ולא מחכה לו לתת למחשבות שלו לחשוב עליי שהינה הוא עומד לפספס אותיאני מצטערת אם סדר הכתיבה שלי מבולבל קצת אני פשוט כל כל לא יודעת מאפה להתחיל ואך לסיים לכן כתבתי את אשר על ליביאני אודה לך אם תביע דעה על המערת היחסים ביני לבינו מנקודת ראות שלך נורא חשוב לי לדעת מה אתה חושב ואם אני יכולה לעזור לך להבין יותר אשמח לענותאני מודה לך מראש על הסבלנותסבטלנה

סבטלנה
פסק זמן-נואשת
26.06.2006 • 11:06

עוד שאלה האם כדאי להמליץ לחברי על טיפול פסיכולוגי או יועץ זוגיגם אני מעונינת ללכת לטיפול לבד כמובן איזה טיפול אתה ממליץ לי יועץ זוגי או פסיכולוגיתאני לפעמים רבות מוצאת עצמי בוכה בגלל הפרידה ןזה משפיע על המשך יומי אין לי חשק לכלום בזמן הזה ובטח גם לא בא לי להכיר אחרים אבל אני מרגישה שאני חייבת בכדי לצאת ממנו ומהמחשבות עליו קשה לי ואני לא מצליחה להפנים שהינה זה נגמר סופיתבבקשה ממך נא תיעץ לי

ד"ר אורן חסון
הוא רוצה פסקי זמן. מדוע?
28.06.2006 • 01:53

סבטלנה יקרה,
את שואלת שאלה קשה, כי הוא מוסר לך מסרים כפולים. מצד אחד הוא אומר לך שהוא רוצה פסקי זמן, ומצד שני את אומרת שהוא היה מאד נרגש, עד כדי בכי, כשנפגשתם. משהו מפריע לו, והמשהו הזה יכול להיות קושי שיש לו במחוייבות, שאינו קשור אליך, אבל המשהו הזה יכול גם להיות שהוא חולם על מישהי שתתאים יותר לשאיפות שלו. זה לא אומר בכלל שיש לו מישהי כזו, וזה גם לא אומר שהוא יצליח למצוא מישהי כזו, אבל אולי הוא חולם על מישהי כזו.ומכיוון שלא ברור לי, לפי דברייך, מה באמת הוא חושב ומרגיש, אני לא יכול לסייע לך. יכול להיות שאם הוא יבין או יחשוב שהחלטת להמשיך הלאה, הוא ינסה לרדוף אחריך (מה שלא אומר בהכרח שהוא לא יחזור לרצות פסק זמן מאוחר יותר), אבל מצד שני, יכול להיות שהוא יבין שמכיוון שזו אשמתו, הוא לא יכול להחזיק אותך לא כאן ולא שם לנצח, וייתן לך ללכת. בסך הכל פרשתי לפנייך כמה אפשרויות, ולבטח יש עוד. בדקי, לכן, מה האינטואיציה שלך אומרת, כי זו בנויה על ההכרות שלך איתו ועם עצמך, ולכן היא תהייה טובה משלי, בתנאים אלה. יעוץ זוגי (ולא כתבת אם הוא מסכים) יהיה יעיל קודם כל כדי להבהיר את התמונה, ורק אחר-כך, אם באמת תרצו שניכם, ליצור תקשורת שבה לא תיוותרי מגששת באפילה, כפי שהדבר עכשיו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083