הרס בזוגיות: מה לעשות?
א
בהמשך לשאלה מה22.6 סיום משבר
⌄
החלטנו שאנו מנסים לשקם את כל המשבר ולבת לדבר לפני הכל, בתחילת השיחה בעלי הודה שהוא בגד בי תקופה ממושכת ובכל התקופה הזאת הוא התנהג אליי בצורה מאוד גועלית, (וקיבל את אותו יחס) ולכן חשבתי שהוא מתנהג כך מכיוון שמקבל יחס כזה. ברגע שבעלי סיפר לי על הבגידה חשכו עיניי, אני לא מתפקדת (ויש לנו ילד בן שנתיים) אני לא אוכלת ובקושי ישנה אני רק מקללת אותו מייחלת למותו ולא מאמינה שהבן זוג המושלם שהיה בעיניי בגד בי, ד"ר חסון אני לא יכולה לשאת את המחשבה שזה קרה, אני לא יודעת איך להירגע מכל העניין הזה, כרגע הוא נמצא במצב של עצב הוא מצטער על הכל ואומר זאת בכל הזדמנות הוא מנסה לפצות את הילד ולהיות איתו כמה שיותר ובכך גם לעזור לי,בקיצור נפל לו האסימון אבל אני לא מסוגלת לשכוח ולסלוח,הייתה לנו זוגיות מושלמת שלא הייתה כדוגמתה אהבנו אחד את השניה וידענו לדבר על הכל, איך הוא הרס את הכל???? אני מרגישה שנהרסו לנו החיים וכמובן רוצה להתגרש ממנו (שזה מפחיד אותי).איך אני מתקדמת וחוזרת לעצמי? ומה אני עושה עם האדיוט שהרס לנו את המשפחה המושלמת שהייתה לנו? תודה.
ד"ר אורן חסון
הוא הרס בך, ואת הורסת בך.
⌄
א יקרה,
חיים נהרסים או לא, לפי איך שאת תופסת אותם. הוא הרס בך משהו, ואת הורסת בך משהו. כלומר, גם הגורם הראשוני אשם (הוא), וגם המגיב אשם (את), ואם תמשיכי להרגיש כך, אין לכם מה לשקם. היחסים ביניכם יכולים להיות משוקמים רק אם תרגישי אחרת. ולכן, את צריכה לעבוד על "להרגיש אחרת". זה הצד שלך, שהוא קשה כרגע מהצד שלו, אבל בלי זה לא תצליחו לעשות דבר. ואם זה מה שאת רוצה, בסופו של דבר, לעשות, אני ממליץ שתגיעו ליעוץ זוגי.