קינאה וחשדות: מה עומד מאחוריהם?
שולמית
בתגובה לתשובתך מ24.11
⌄
א. תודה על המענהב. אני לא יודעת איך להגיד לך את זה, אבל, הרבה ממה שכתבת לי אינו מדויק כלל, כי מבחינת ביטחון עצמי, אני דווקא סובלת מעודף בטחון עצמי, לעומת בעלי שסובל מחוסר בטחון עצמי, אבל אם אתה מדבר על מצב אובססיבי שבו אני שרוייה אכן זה המצב , אני מרגישה אובססיבית ונשלטת על ידי הדחף של להמשיך ולעקוב , עד היום אני במעקבים, אין לי כוחות אני מותשת לגמרי, מאד מאד עייפה , מצבי מעורר רחמים.אגב בעלי כלל אינו תורם להיווצרות המצב של הקנאה , הוא סובל מאד אין לו סיבה לגרום לי להפוך את חייו לגיהנום, נהפוך הוא , אני זו שגורמת לו לקנא, הוא די מקנא לי ודי מפריע לו כל החיזורים של אחרים אחריי.ולכן, מכיוון שאינני יכולה להמשיך ולסבול מעייפות כל היום לרדוף אחרי עדות לבגידה ממשית זה שנה שלמה, אני ממש חשה אומללה, אני תוהה אם ישנם תרופות שפסיכיאטר יכול להמליץ לי עליהם נגד האובססיה הזאת שתקפה אותי.
ד"ר אורן חסון
מנגנון הגנה?
⌄
שולמית יקרה,
דווקא הצלחת להגיד את זה יפה מאד. אבל אנסה להגיד לך שוב, ואת אותו הדבר. אני בטוח שאת מרגישה בטוחה בעצמך. לפחות בהבטים מסויימים של חייך. אבל לו היה לך בטחון עצמי ביכולת שלך למשוך את אישך ולשמור עליו, לא היתה לך סיבה לדאוג. בהבט הזה את אולי לא בטוחה בעצמך בכלל.ואולי, וכאן יש לי חשד עמום נוסף, שכדאי לך לבדוק אותו עם עצמך היטב, שאולי כל הקינאה שלך נובעת, קצת בהפוך על הפוך, דווקא מהחיזורים של גברים אחרים אחרייך. החיזורים האלה הם פיתוי, שהופכים לך את האפשרות של בגידה לממשית, ומגבירים את המודעות שלך לנושא הזה. יכול להיות שהקינאה והחשדות שלך באישך הן מנגנון הגנה שלך שמיועד לשמור על החיזורים האלה במידה שלהם, מבלי שיצאו מפרופורציה, ומבלי שתכנעי לפיתוי (כי אם את חושדת באישך, ושומרת עליו, יהיה לך קל יותר להשמר שלא לעשות זאת בעצמך). ואולי בכלל רצית לגלות שהוא כן בוגד בך, כדי שיהיה גם לך "התר" לעשות זאת בעצמך, ולכן את כועסת כל כך שלא הצלחת לגלות שהוא בוגד בך?בקצרה, שולמית, יש כמה אפשרויות שאת צריכה לבחון היטב, ואת לא מודעת לחלוטין לכולן, או לא מוכנה להודות בהן בפני עצמך. לפיכך, רצוי שבאמת תגיעי לטיפול. טיפול תרופתי יש לבקש באמת אצל רופא (פסיכיאטר), אבל אני לא בטוח שאת זקוקה לו. נראה לי יותר שאת צריכה תהליך בירור שיסייע לך להבין את מניעי ההתנהגות שלך, כדי לפתור אותם.ואגב, גם אם הפרשנות שנתתי נכונה, אני בטוח שיהיה לך קשה לקבל אותה. כי מראש מדובר באופן חשיבה שאת מנסה להסתיר, אולי גם מעצמך, ולכן העובדה שאת רואה אותה כתובה, סביר שלא תספיק כדי שתעברי את התהליך הנפשי הדרוש כדי לשנות.קישור לדיאלוג הקודם:http://www.starmed.co.il/Forum/?MsgID=813911