יוזמה: להתגבר על העכבות
ש
לד"ר אורן חסון
⌄
קראתי את התגובה של יוכי על חרדות ומחשבות זה מה שקורה לי, אני גבר נאה היו לי מערכות יחסים בעבר עם נשים אבל הם עשו את הצעד הראשון, קשה לי לעשות את הצעד הראשון,עצם המחשבות שיש לי על חוסר ביטחון וביישנות גורמות לי להיות בתוך בועה וחוסר פתיחות לסביבה שלי, אני מרגיש עסוק במחשבות רבות איך לצאת מיזה זה הופך אותי לאדם מופנם וסגור,אני רוצה להדגיש שאני נכון להיום בן 36 ומאז שאני נער אני עם הבעייה הזאת,תמיד אמרו לי אתה בחור נאה והיו גם שאמרו יפה גם כשראו אותי בפעם הראשונה, נכון להיום אני בעל עסק עצמאי בעל הופעה נאה ויש לי הרבה שאיפות להצלחה בחיים,ואני עוסק בספורט בקיצור מתפקד ומודע ליתרונות ושלא חסר לי כלום,הבעיה שאני עדיין עם המחשבות של העבר שמגבילות אותי,אני לא יודע איך לצאת מהמחשבות של העבר ולהתחיל ליחיות עם ביטחון.לאן אני פונה ואם יש איזה תרופה או איך פותרים את הבעייה כי אני מרגיש צורך לעזרה.
ד"ר אורן חסון
יוזמה כנגד המים הקרים
⌄
ש יקר,
הכניסה להרגל של אי יוזמה, מקשה עוד יותר. החלק הקשה הוא להתגבר על העכבות, ולהכנס להרגלים חדשים, שזה קצת כמו לקפוץ לבריכה בכל פעם מחדש, למרות שאתה יודע שהמים קרים, ולמרות שאתה מבין שאחר-כך, תוך כדי השחיה, יהיה לך חם מספיק כדי שיהיה בסדר. הקפיצה למים הקרים מאיימת, ועוד יותר כאשר אתה לא רגיל. יתכן ומה שאתה צריך זה יעוץ פרטני, שיוכל להנחות אותך בפרטים הקטנים, ולתת לך את התמריץ שיפעיל אותך, למרות המים הקרים, עד שתתרגל.