בגידה בנישואין: איך להתמודד
דני
איך סולחים ?
⌄
אורן !אני נשוי 16 שנה. לפני כמספר חדשים נודע לאשתי כי היה לי רומן של חמישה חדשים.שנינו לא רוצים להיפרד ומנסים לאחות השברים. מצד שני היא לא יכולה לסלוח.וזה "אוכל" אותה.היא באמת מנסה וכמובן גם אני להתמודד עם המציאות ולהישאר עם המשפחה המקסימה שיצרנו.קשה לה ולפעמים היא פשוט רוצה להרים ידים ולהיפרד למרות ששנינו יודעים שזו לא בחירה קלה.איך אני מצליח להשפיע ולחזק ולהטות את כף המאזנים לזכות ?
ד"ר אורן חסון
נותנים לה הרבה סימנים של בטחון
⌄
דני יקר,
בגידה היא אחד הארועים הקשים בחיי נישואים. גם לצד הבוגד, אבל עוד יותר לצד הנבגד, כי הוא זה שצריך לעשות החלטות קשות, והוא זה שצריך לעבור שבעה מדורי גהינום נפשיים, אם הוא רוצה להמשיך ולשמור על המסגרת. והחלק שלך בזה הוא להתאזר באורך רוח, הרבה אורך רוח, ולהוכיח לה שוב ושוב, דרך אורך הרוח שלך, שאתה רוצה אותה. אחרת היא תתקשה לבטוח בך. אז הדבר העיקרי שאתה יכול לעשות למענה, הוא לא לאבד סבלנות.מעבר לכך, אני מציע שתלכו ליעוץ זוגי. לא בהכרח כדי להציף את הכל מחדש (אבל גם זה יהיה שם), אלא כדי לתת לה בטחון שהיא מבינה מה קורה בעולם שלה, שהתמוטט לה פעם אחת לפני העיניים מבלי שראתה את זה מגיע. והתחושה הזו היא תחושה מפחידה ומאיימת.