התמודדות עם החלטות קשות של בתך
אמא מודאגת
מה יהיה?
⌄
בעבר שוחחתי עמך מס פעמים והצעת לי לתת לביתי עצמאות אך מה קורה כשאין לילדה שיקול דעת והיא נכנסת רק לצרות ואני מחלצת אותה מכל מצב כשאני כבר מותשת ממנה.היא בת 22 גרושה עם ילד בן שנתיים ושלושה.לפני כחודשיים הכירה גבר שמיותר אפילו לדבר עליו ,הכניסה אותו לביתה ועכשיו היא בהריון,אני מממנת כל צעד שלה ודואגת לבנה ולה ומי ידאג לילד נוסף?בן הזוג ואימו מעודדים אותה להמשיך בהריון אך מצב ה הכלכלי כה קשה שגם את הילד הנוכחי היא מתקשה לגדל.הסברתי לה שעליה להכיר קודם את הגבר שאיתה ולחשוב על מצבה הכלכלי.זו תהיה הפלה שלישית שלה והיא רק בת 22.האם לתמוך בה ולשלם את ההפלה?או לתת לה להסתדר לבד.היא לא מסוגלת לדאוג לאמצעי מניעה והגלגל חוזר על עצמו.מה יקרה?ואם היחסים לא יחזיקו מעמד?האם להכריח אותה לעבור את ההפלה-כי בסוף כל הדאגה נופלת עלי,או לתת להם להתמודד לבד עם הבעייה?אני משלמת שכירות וגן של הילד וקונה להם אוכל ומשלמת כבלים,טלפון וחשמל והיא עושה ילדים.מיואשת-אמא ואשה אלמנה מודאגת.
ד"ר אורן חסון
לחפש עזרה, כי זה גדול עליך
⌄
אמא יקרה,
את עומדת בפני החלטות קשות, וכרגיל, את היא זו שלוקחת את האחריות. מימון ההפלה יהיה לך זול יותר מאשר לקחת אחריות על נכד נוסף. אבל את לא יכולה להכריח אותה לעשות הפלה, כי ההחלטה היא שלה, גם אם המימון, כך או כך, הוא שלך. את יכולה להחליט שלא לממן, אם כך תבחרי לעשות (את ההפלה או את הילד). אני מציע שתיעזרי בשרותי הרווחה והסעד המקומיים כדי לייעץ, הן לך והן לה. כל הסיפור הזה עם הבת שלך גדול עליך. את חייבת להעזר בגורמים חיצוניים, ולא לקחת עליך את כל האחריות מחדש, כי את לא עומדת בזה.