יוזמה בקשר זוגי: מה עושים?

תאריך פנייה: 20.03.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מירית
פאסיבית ולא יוזמת
20.03.2014 • 15:21

שלום,
אני בת 30 ומנהלת מערכת יחסים עם בן זוגי מזה 5 חודשים.אני בחורה יפה מאוד, מוצלחת ואינטילגנטית לכל הדעות אך בעל ערך עצמי נמוך. כלפי חוץ אני נראית בעלת ביטחון עצמי, מצחיקה, חברותית אבל את כל ביטחון העצמי שלי אני בעצם שואבת מהסביבה שלי.אני מאוד אוהבת את בן זוגי אבל מרגישה מאוד קיצונית ולא עיקבית בקשר למערכת היחסים שלנו. קשה לי ליזום, אני כל הזמן בפחדים ובחששות שאני לא לוחצת מדי, אם אני רוצה שנפגש אני מחכה שהוא ייזום ואם הוא לא יוזם זה בדרך כלל עם סיבה של עייפות וכו.. ואז אני נפגעת. זה השיע למצב שאם הוא אומר שהוא עייף אני אוטומטית מסיקה שהוא לא רוצה שנפגש, אם הוא קצת עצבני אותו דבר, אני אוטומטית מסיקה שהוא רוצה להיות לבד ולכן לא יוזמת. בן הזוג שלי הוא גם לא טיפוס יוזם מדי, הוא אוהב את החופש שלו אבל הוא היחיד שיוזם בקשר ביננו.זה דפוס שנתקלתי בו גם בקשרים אחרים, למרות שכשבני הזוג שלי נתנו חיזוקים ופידבקים חיוביים באופן קבוע היה לי הרבה יותר קל ליזום ולהיות נוכחת.אני מרגישה המון מתח ביננו וחוסר וודאות בגלל העניין הזה וחבל לי כי אני מרגישה שיש למערכת יחסים הזו פוטנציאל טוב.מה אני יכולה לעשות כדי להיות פחות פאסיבית? האם זה אפשרי או שעליי לקבל את העובדה שזה חלק ממי שאני?

ד"ר אורן חסון
למרות שאת לא יוזמת
24.03.2014 • 11:20

מירית יקרה,
אני חושב שהגדרת זאת נכון: את חוששת להעמיס את עצמך על מישהו, ואולי יותר מזה חוששת מסירוב. כדי שלא להיפגע. כן, זה חלק ממך. האם את צריכה לקבל את זה? - אני לא יודע. אולי כדאי שתדברי על זה עם בן זוגך. אתם כבר חמישה חודשים ביחד, וזה מספיק זמן כדי להיות גלויים. אחרי הכל, קחי בחשבון שגם הוא יכול לחשוב שאת לא מאד מעוניינת, ושהוא רק ברירת מחדל עבורך, ורק בגלל שאת לא יוזמת. יתכן שאת צריכה אם כך לעשות שני דברים: האחד, זה באמת לדבר איתו על זה באופן גלוי, כדי שיידע שיש לך קושי בזה, ולשאול אותו איך הוא מרגיש עם זה שהוא היחיד שיוזם? האם הוא ירצה לעודד אותך ליזום? ואיך תתמודדו שניכם עם פעמים שבהם את תזמי והוא לא יוכל להיענות? - כי אז, תצטרכו גם על זה לדבר, והוא יצטרך להרגיע אותך שזה לא אומר דבר על הקשר ביניכם, ושבבקשה אל תיפגעי מזה. והדבר השני - כדאי לחזק אצלו את התחושה שאת רוצה בו. ואם זה לא יוזמה להיות ביחד, זה יכול להיות מחוות קטנות של נתינה (שזה להכין לו קפה, גם אם זה אצלו בבית, או נשיקה על הלחי כשהוא אמר משהו חמוד עליך, או חיבוק מיוזמה שלך), או מתנות קטנות של דברים שאולי ימצאו חן בעיניו. שיבין שאת מעוניינת, מתוך העשייה שלך, וזה יכול לתגמל אותו ולתת לו תחושה טובה בקשר איתך, והבנה נכונה של כוונותייך, למרות שאת לא יוזמת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083