יוזמה בזוגיות: האם הוא לא יוזם?
דינה
בן זוג לא יוזם
⌄
יש לי בעיה עם בן הזוג . אני מרגישה שהוא לא יוזם מספיק בנושא הבילויים שלנו. אני אוהבת לצאת , לשבת בבית קפה מידי פעם, לטייל בכל מיני מקומות או סתם ללכת לסרט ביחד . בן זוגי אומר שהוא פחות מתחבר לבתי קפה ובילויים מהסוג הזה, אבל אין לו התנגדות שנלך . הוא אומר שאם אני רוצה ללכת אני יכולה להציע והוא מוכן ללכת, אבל בגלל שהוא לא כ"כ מתחבר לזה הוא לא כ"כ מציע. אני אמרתי לו שאם הוא יודע שאני אוהבת, אז הוא יכול להיות קצת יותר פעיל בנושא הזה ולהציע מידי פעם שנצא למקומות אלו, שלא כל דבר צריך לבוא ממני, שאני רוצה להרגיש שיש לו עיניין לבלות איתי כמו שלי יש איתו . לפעמים הוא מציע בילויים אחרים , כמו טיול במקומות של טבע , ים וכו ' , אבל אלו דברים שמעניינים אותו יותר. ומה עם מה שמעניין אותי. ? הוא אומר שמבחינתו צריך "למשוך אותו באוזן " לפעמים כי הוא טיפוס כזה פשוט, וזה האופי שלו . אני לא יודעת אם אני קונה את הסיפורים שלו, אולי פשוט הבן אדם פוחד להוציא כסף על בילויים ומורח אותי בסיפורים, והולך רק לבילויים שלא עולים לו כסף ? מה לדעתך צריך לעשות? האם נראה לכם הגיוני שככה זה יהיה במערכת יחסים אוהבת?
ד"ר אורן חסון
לא יוזם את מה שהוא לא אוהב?
⌄
דינה יקרה,
נדמה לי שאתם די מאזנים זה את זה, לא? את יוזמת את הבילויים שאת אוהבת ושהוא פחות, והוא זה שיוזם את הבילויים שהוא אוהב יותר ואת פחות, כמו הבילויים בטבע. אלא אם את יוזמת גם כאלה.לגבי הצד הכספי – את צריכה להכיר אותו יותר, כדי לראות אם זה כל העניין, או שאולי הוא באמת פחות אוהב את הבילויים האלה, ולכן הוא מעדיף ללכת אליהם רק כאשר את מרגישה צורך. חפשי סימנים אחרים כדי לדעת. ויותר חשוב – שאלי את עצמך אם את מוכנה ורוצה להיות איתו למרות הקושי הזה. כי אם כן, חבל שתקלקלי את היחסים שביניכם בגלל משהו שאת מוכנה להתפשר עליו.