יוזמה בזוגיות: איך להציל את הקשר

תאריך פנייה: 04.08.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אני
משבר קטן...
04.08.2006 • 15:53

אני בהריון בחודש השמיני , נשואה כשנתיים , זהו הריוני השני בשנתיים , (שני הריונות ברציפות ...) ההפרש בין הילדים יהיה שנה וחודש , כרגע אני בבית , לא עובדת כבר כחודש , אני מרגישה שלבעלי קצת נמאס מהמצב ההריוני המתמשך...(יש לציין שגם לי קצת נמאס..)אני כאמור עם בטן ענקית ונראית מגושמת...זה מאוד מפריע לי , הייתי רוצה לחזור להיות רזה כמו לפני ההריונות , ההרגשה שלי כנראה מדבקת ובעלי גם מרגיש (נראה לי..) שהיה רוצה אותי רזה ופעילה כמו פעם...יחסי המין שלנו נכון לחודש האחרון שואפים לאפס וזה רק מגביר את תחושת המתח והתיסכול...אני מרגישה מאוד מרוחקת ממנו , ומרגישה שגם הוא מרוחק ואפילו קצת חסר סבלנות למצב...זאת הרגשה לא טובה , כיוון שהייתי רוצה שעד הלידה דברים ייראו טוב יותר...מה אפשר לעשות עלמנת לשפר את הזוגיות בכזה מצב??אני מצפה ממנו לפעמים להפתעות קטנות כמו פעם...ונוחלת אכזבה כל פעם מחדש...יש לציין שדיברנו על זה כבר פעם...והוא הבטיח להשתפר ו...נדה...אני יודעת שזה היה עושה לי טוב...תודה..

ד"ר אורן חסון
לקחת לידיים, כי זה חשוב מכדי להמתין
06.08.2006 • 20:19

אני יקרה,
אז יכול להיות שהוא חלש ממך, וקשה לו "להשתפר". בטוח שזה היה עושה לך טוב, אבל גם בטוח שהמצב הנוכחי לא עושה לכם טוב, גם אם הוא,לכאורה, לקראת סיום. אלא שזה רק לקראת סיום ההריון, ואחר-כך שני ילדים קטנים, והרבה הרבה בלגן ובכי וחוסר שינה, עם כל הסיפוק. ואת רואה נכון את זה שעכשיו כדאי לרענן משהו. אז אם הוא נחלש, אל תחכי לו. קחי יוזמה, ותצרי את איזו שהיא דינמיקה חיובית, יציאה או חברים או מתנות קטנות. תאמיני לי שהוא ילמד ממך. בעיקר אם הוא יראה שאת לא מצפה לתמורה. כלומר, בטח שאת מצפה, אבל אסור לך להראות את זה ואסור לך להתאכזב כשזה לא. זה יגיע, גם אם לא מייד, וככל שתשכנעי את עצמך טוב יותר שזה ללא תמורה כי זה עושה טוב לו, וכי מה שעושה טוב לו עושה טוב לך, כך גם הסיכוי שהוא יעשה משהו גם כן, יהיה טוב יותר. את מבינה? זה באמת חשוב מכדי שתשבי בחיבוק ידיים, דווקא עכשיו. לכי להציל את השממון, כי זה גם ייקל עליך הרבה אחר-כך, מיד לאחר הלידה, כשתצטרכי הרבה רצון טוב מצידו לסייע לך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אני
לקחת לידיים, כי זה חשוב מכדי להמתין
07.08.2006 • 12:53

ממש יומיים אחרי שכתבתי לך , חליתי והייתי מאוד זקוקה לו , הוא התנהג בצורה חסרת סבלנות ומאוד נפגעתי , בערב שוחחתי איתו על כך , והוא אמר שפשוט קשה לו גם עם המצב שלי (ההריון המתקדם..)שהכל נופל עליו...השלמנו ..יום למחרת הוא קנה לי מתנה(תכשיט...) והזמין לי בהפתעה שיאצו עד הבית...זה היה נהדר ונראה לי שדברים עומדים להשתפר...בכל אופן תמיד כשנתתי לו משהו קטן הראיתי קצת שאני מצפה לתמורה...חחח...למה לא לעשות זאת???אחרת ההפתעות מגיעות פעם בשנה...טוב אולי אני מצפה ליותר מידי...תודה רבה...

ד"ר אורן חסון
כפוי להפתיע
07.08.2006 • 16:57

אני יקרה,
כי כאשר הוא יודע שאת מצפה לתמורה, הוא מרגיש, ודי בצדק, שהנתינה שלך היא מניפולציה. גם הוא רוצה להרגיש שאת רוצה אותו, ללא תמורה. וככל שהוא ירגיש כך, גם הנתינה שלו תהיה חופשיה יותר ומרצון יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083