חרדות, טעויות, והיטות - עצות
שמוליק
מבטל את עצמי
⌄
שלום רב
דוקטור חסון,שמי שמוליק באמצע שנות העשריםיש לי בעיה עם בחורות שאני נוטה לבטל את עצמי מולם.כלומר שאם אני רוצה בחורה - אני מרתיע אותה, (אני מרגיש שאני צריך להיות ממש טוב אליה אפילו ברמה שמבטלת את מה שטוב בשבילי)אני נמצא במין מעגל כזה, כי מצד אחד אני אדם מאוד אינטילגנט, אני מבין דברים יודע איך הכל עובד ומנתח לרוב את הדברים ככל האפשר בצורה נכונה. יחד עם זאת למרות המודעות - הרגש תמיד עובד אצלי ותמיד מנצח כלומר גם אם אני ידע שמה שאני עושה הוא לא טוב, אני ימצא סיבות ראציונליות למה כן כדאי לעשות אותו כדי לפעול עם הרגש- למה שצפוי לכישלון מראש. ואח"כ כמובן לוקח את אותו כשלון בצורה קשה.האם הבעיה מצדיקה לקיחת תרופות ?מה היית ממליץ לי לעשות ?
ד"ר אורן חסון
חרדות, טעויות, ועודף להיטות
⌄
שמוליק יקר,
זה קורה לך, כנראה, בשל חרדות. אתה פוחד להפסיד, אז אתה עושה כל מאמץ שלא להחמיץ כל הזדמנות.תמיד אנחנו צפויים לעשות טעויות, כי הידע שלנו לא מושלם בעת קבלת החלטות. וכשאנחנו צפויים לעשות טעויות, אנחנו יכולים להחליט לעשות או להגיד משהו כאשר אנחנו לא אמורים לעשות זאת (נקרא לזה "טעות של עודף להיטות"), או לא לעשות או להגיד כאשר אנחנו כן צריכים לעשות (נקרא לזה "טעות של עודף זהירות"). אתה כרגע, בשל החרדות שלך, נוטה לטעות של עודף להיטות (שחס וחלילה לא תפספס מישהי שכן רוצה, ולכן היא צריכהלדעתשאתה רוצה). אתה פוחד שאם תקטין את הנתינה שלך, אתה עלול לעשות טעות של עודף זהירות, כלומר, להחמיץ פה ושם מישהי שמעוניינת. ומזה אתה כנראה פוחד יותר מאשר להראות להוט מדי.נסה לחשוב על אופן ההצגה הזה של הדברים, שמוליק. יכול להיות שתגיע למסקנה שעדיף להפסיד פה ושם מישהי דרך טעות של עודף זהירות, מאשר להפסיד מישהי דרך טעות של עודף להיטות. ואם תפסיד מישהי בשל טעות של עודף זהירות, מן הסתם זו תהיה מישהי חרדתית, שצריכה כל הזמן חיזוקים, אבל תרוויח אולי מישהי שהיא בטוחה בעצמה יותר, מאלו שאולי מתרחקות ממך כאשר אתה מתנהג להוט מדי.ולגבי טיפול תרופתי – אני לא חושב שבשלב זה אתה באמת זקוק לזה. אבל אם אתה חושב שאתה מונע על-ידי חרדות באופן אובססיבי מדי, ופסיכיאטר יסכים אתך, אז אולי טיפול תרופתי יעזור לך לקחת דברים יותר בקלות (קרי: להתנהג יותר לפי טעות עודף הזהירות). נסה קודם להתגבר על הבעיה על-ידי הגברת מודעות, והבנה שמה שלא תעשה אתה מועד לטעות. אז אם כבר, לך לכיוון הטעות האחרת, ושמור על עצמך שלא להישבר על-ידי הפחדים.__