נימוסים של בן זוג ואחיו - מה לעשות?
חסויה
רבתי עם בעלי בגלל אח שלו
⌄
אתמול בלילה רבתי עם בעלי בגלל אח שלו ,העניין הוא שבשבוע שעבר היינו אצל ההורים של בעלי והגיע גם אח שלו שהתחתן לפני חודש עם אשתו, גיסי תמיד היה מזלזל ולועג ומדבר בצורה לא יפה עם בעלי בנוכחות שלי וזה היה מאד מציק לי אבל הייתי שותקת , הוא כל הזמן אומר לו " יא טמבל יא מפגר יא אידיוט יא משוגע יא מגעיל וכו'....באותו ערב התיישבנו לארוחת ערב ופתאום הוא אומר לבעלי כך מולי ומול אשתו : "נו מה יא חתיכת חרא ..." אני לא יכולתי להתאפק והרגשתי שאני עומדת להתפוצץ אבל התביישתי להגיב וכל מה שיכולתי לומר לו זה : "למה חתיכת חרא??" ואז בעלי היקר מה הוא אומר לי? הוא אומר " זאת שפה משותפת בינינו"!!! אז שתקתי ואכלתי את עצמי מבפנים כי כך אני תמיד מתביישת וכשאני נפגעת אני שותקת ואוכלת את עצמי מבפנים. שבוע עבר וכל יום אני חושבת על מה שקרה ולא יכולה לשכוח איך הוא קרא לבעלי חתיכת חרא ואני לא יודעת על מה ולמה ככה סתם בלי שום סיבה... אתמול לא יכולתי לשתוק ואמרתי לבעלי שאני כועסת ושיגיד לאח שלו שלא ידבר אליו ככה מולי כי אני לא אוהבת ולא מוכנה לשמוע אותו מדבר אליו כך ובמיוחד בנוכחות אשתו, בעלי סירב ואמר שהוא לא יומר כלום לאח שלו ושזה מקובל עליו שאח שלו ידבר כך ושהוא גם מדבר איתו כך וכך הם רגילים לדבר... אבל האמת היא שבעלי מכבד את אח שלו ואף פעם לא שמעתי אותו מדבר איתו בצורה הזאת, אז אמרתי לבעלי שבפעם הבאה אני לא ישתוק בשום אופן ואני אגיד לאח שלו שיסתום תא פה המלוכלך שלו ושלא ידבר כך עם בעלי ...התחלנו לריב ואז חמותי מתקשרת לשאול מה שלום הבונבון ושומעת אותי צועקת ושואלת מה קרה אז לקחתי תא טלפון מבעלי וסיפרתי לה הכל אז היא הרגיעה אותי ואמרה לי שאני צודקת ושהיא תדבר עם הבן שלה ושהיא אוהבת אותי כמו הבת שלה ולא תרשה לאף אחד שיפגע בי...אני כמובן נרגעתי קצת אבל עדיין לא מדברת עם בעלי ולא סובלת את גיסי.זהו זה מה שקרה בקיצור ואני רוצה לשמוע מה דעתך? האם עשיתי ביג דיל מכלום? האם אני צודקת או לא??תודה מקרב לב
ד"ר אורן חסון
למען כבודו
⌄
חסויה יקרה,
מתברר שהנימוסים של בן זוגך ואחיו, ובעיקר נימוסי השולחן שלהם, אינם תואמים לאלה שלך. היחסים של בן זוגך עם אחיו הם עניין שלו יותר משלך, אבל אני חושב ששני דברים מפריעים לך. האחד הוא באמת עניין של נימוסים שאינם מקובלים עלייך, ומותר לך לבקש מבן זוגך שהוא ואחיו יעשו מה שהם רוצים, אבל לא ליד השולחן בעת האוכל. הדבר השני הוא שאת מרגישה מושפלת בשם בן זוגך, ונראה לך שבין האחים, בן זוגך מוכן בקלות רבה יותר למחול על כבודו. אז עשית ביג דיל מדיל, לא מכלום, אבל כנראה שהגזמת קצת. כאשר את מאיימת להגן על כבודו של בן זוגך, במידה רבה את אומרת לו: אני לא סומכת עליך שאתה תעשה את זה, ובמידה רבה גם אומרת לו: אתה לא מספיק גבר. וגם זו השפלה, למרות שאת מתכוונת לפגוע בו מספיק עד שיתרגז ויעמוד על שלו מול אחיו. זה לא תמיד עובד, והתוצאה היא מריבה ביניכם. זה לא שווה את העניין. תני לבן זוגך לנהל לבד את ענייניו עם אחיו. הוא כבר יודע את דעתך היטב, ותאמיני לי שהיא תחלחל בו יותר אם לא תחזרי לדבר על זה. ככל שתטחני את זה יותר, כך הוא יתנגד לך למען שמירת כבודו בעיני עצמו, והוא פחות ייטה לשנות את יחסיו עם אחיו. תני לו את הזמן, והוא כבר יסתדר עם אחיו. ושמרי על שלום בית. זה חשוב יותר.