התמודדות עם קשר מזיק: עצות ודרכי התחלה
ג'ני
יחסים בלי נשיקות ממש.שנתיים מתוך 4
⌄
שלום
לך ד"ר אורן, היתי מאוד רוצה לקבל מימך תגובה לסיבוכי החיים האישיים שלי.הכרתי אותו לפני 4 שנים בפאב אחד.. אני רוסיה הוא מרוקאי ..ארס כן כן עם המכונית הזאת שעושה הרבה רעש מהמנוע ומוסיקה המתורפת . אני לומדת אוניברסיטה סיעוד שנה שנייה, גדלתי במשפחה משכילה ושקטה תשאל מה לי ולו?היתי עיוורת כל התקופה, משוגעת עליו , הוא- היה יכפת לו רק מהג'ל השער ומהאוטו שלו ומהכלבה שלו, בחיים לא שמעתי מימנו מילות אהבה, לא קיבלתי פינוקים, מתנות אך הרבה שמעתי קללות, צעקות ועצבים. אה כן שנתיים לא התנשקנו בדרך מחוסר שביעות רצונו והיתי הולכת על הכל מרוב הפחד לאבד את "האור של חיי". גם כשרבנו תמיד אני יזמתי להשלים הוא היה נעלם חודשים.עכשיו אנחנו כבר 3 חודשים לא בייחד. אני עדיין אוהבת אותו ולא מסוגלת להשתחרר מהרגש הזה.. מה זה? מחלה? אהבה? בעיה בראש? אני מזוכיסטית? מי אני ומה קורה לי? למה אני נמשכת לאנשים כמונו?תנסה לעזור לי ד"ר מודה לך מאוד
ש
יחסים בלי נשיקות ממש.שנתיים מתוך 4
⌄
ג'ני יקרה
!!! מנסיון? אני מבינה אותך בגדול!!שימי את הרגש בצד (כן, כן, אני יודעת שקשה) קחי רק את ההגיון חישבי קדימה על העתיד, איך את רוצה שחייך יראו?תחזיקי מעמד יקרה, אל תביטי אחורה, מצאי לך תעסוקה במיוחד בשעות הערב, איזה חוג, חברות, או כל דבר אחר, תשכחי ממנו!!!כל עוד זה בשלב של אהבה ושלא יתפתח לאובססיה..מחזקת אותך מכל הלבמישהי שיודעת מה את עוברת...
ג'ני
לש'
⌄
תודה ש' יקרה
על העידוד!!!!!!!היתי חייבת לשפוך ולקבל שיתוף.אבל המצב לא כזה קל ואני חושבת שזה כבר הספיק להתפתח לאבססיסה:'(
ד"ר אורן חסון
אור זעיר באפילה, שנראה כמו אור גדול
⌄
ג'ני יקרה,
שאלת על שני עניינים, על נשיקות ועל זה שאת רוצה להשתחרר ממנו. יש אנשים, וכנראה יותר גברים מנשים, שאינם אוהבים להתנשק. יש אנשים שאינם אוהבים נוזלי גוף כי הם נותנים להם תחושה של גועל, ונשיקות הם חלק מהעניין. לא קל להיות בן/בת זוג של אדם כזה, למי שכן אוהב להתנשק.אבל את כותבת בעיקר על הקשר הנפשי שיש לך עדיין עם האיש, כאשר את יודעת שהוא מזיק לך, ואת לא מצליחה להשתחרר. את לא מזוכיסטית, אבל את כבולה בתחושות לקשר שאת יודעת שהיה לך, ושנתן לך תחושה של מישהו שרוצה אותך. מדי פעם. בתוך כל הדחייה שהרגשת מצידו ביחסים, כל חיוך וכל אות קטן של חיבה, האיר את חייך, וכנראה שזה מה שאת זוכרת. עכשיו את בשפל, ואת מתגעגעת לאותו אור קטן, שבחשיכה נראה כמו אור גדול, ואשר למדת שהוא זה שנותן לך אותו. הוא אולי לא הכה אותך פיזית, אבל התעלל בך נפשית, והתאור שלך את היחסים ואת הרגשות שלך הוא כמו של אשה מוכה.את צריכה ללמוד שמגיע לך יותר. הרבה יותר. לצאת עכשיו רק כדי להרגיש שאת חיה, ושיש חיים אחרי הקשר, מבלי לצפות להתאהב מיד. רק להתרגל לחיזורים מחדש, להענות אם בא לא, או לא אם לא בא לך, ולהנמיך ציפיות של אהבה גדולה בזמן הקרוב. עד שתחלימי, למדי ליהנות מהרגע. האהבה תגיע עם הזמן, אם לא תדחקי בה.ואם את מרגישה שקשה לך להתמודד עם זה לבד, לכי לטיפול כדי להתחזק. רק אל תחזרי אליו, כי מגיע לך הרבה יותר.