התמודדות עם השפלה וזיכרונות כואבים

תאריך פנייה: 08.07.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
עדי
מתקשה להתנתק מהעבר
08.07.2006 • 11:14

בעברי היתה לי מערכת יחסים של הרבה מאוד שנים שנגמרה לא מצידי והשאירה בי שברון לב גדול. היום אני נשואה לאדם מקסים גם לאחר כמה שנים של חברות. בכל זאת, כמה שנים אחרי ואני עדיין חושבת על עברי. מהי המשמעות? איך אוכל לשים את עברי בצד? יש לציין שמערכת היחסים הקודמת נגמרה באופן מיידי והיום אני אוהבת את בעלי.

ד"ר אורן חסון
לזכור את ההשפלה
10.07.2006 • 11:49

עדי יקרה,
אני לא יודע מה בדיוק את זוכרת ונושאת איתך. יכול בהחלט להיות שאת זוכרת את ההשפלה שחווית, והיא זו שמפריעה לך בהמשך הדרך. אין דרך קלה להיפטר מתחושה כזו, והזמן הוא בהחלט גורם מסייע. אבל יש גם דרכים נוספות להדחיק את זה מדעתך, וללמוד להמשיך הלאה. לפעמים פשוט על-ידי עשייה – כשזה עולה על דעתך, שני נושא בראש באופן מודע, והסיחי את דעתך בעזרת משהו אחר. ועשי זאת באופן עקבי, מבלי להתייאש. זה לוקח זמן. ואם קשה לך, היעזרי בטיפול, שגם יחזק אותך ויקטין את תחושת ההשפלה שאת זוכרת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
עדי
לזכור את ההשפלה
10.07.2006 • 22:38

תודה. אני חושבת שההשפלה היא נדבך קטן. אני חושבת שאני פשוט מתגעגעת. הפרידה ממנו היתה אובדן, בהתאמה כמו ממישהו שנפטר. הקושי שלי התחיל דוקא כאשר הפסקתי לכעוס עליו, והתחלתי לחוש בגעגועים ובתחושת הפספוס. אני מבולבלת שכן אני אוהבת את בעלי אך לא מבינה איך באותו הזמן גם לא מצליחה להתנתק מעברי.