התמודדות עם זוגיות לא טובה

תאריך פנייה: 08.04.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
אנונימית
רע לי בבקשה תיעצו לי מה לעשות
08.04.2011 • 22:11

שלום
שמי לא חשוב כרגע,אני נמצאת בעייה רצינית ומעיקה אני בת 23 יש לי חבר כבר שנה וחצי ואני לא מרגישה שלמה שאני איתו מכמה סיבות,הוא לא מחזיר לי חום ואהבה הוא לא מפרגן לא מנשק ומחבק אותי לא מפתח איתי שיחה רוב הזמן הוא לא נמצא איתי כי אני בעבודה אבל גם שאני חוזרת לבית הוא לא מחפש להיות איתי הוא כל הזמן עם חברים שלו עד השעות הקטנות של הלילה במשך 3 שבועות לא קימנו יחסי מין ואני לא יודעת מה לעשות אני אוהבת אותו ואני צריכה שתציעו לי מה לעשות ותסבירו לי אוליי את מה שאני לא רואה דרך העניים שלי אני בחורה שנראת טוב אפילו טוב מאוד אני לא מבינה איך אפשר לא להמשך אלי היחסים עם האקסים שלי כל כך היו טובים והרגשתי כל כך נערצת עד שהכל נפל ואני מרגישה חסרת ביטחון.בבקשה תעזרו לי להגיע להחלטה כי אני משתגעת.

ד"ר אורן חסון
שיחה מתוך רצון להבנה
10.04.2011 • 01:42

אנונימית יקרה,
אני לא יודע מה קורה בינך לבין בן זוגך. אני לא יודע דבר על הצרכים שלו, וגם לא דבר על כעסים שיש לו או אין לו כלפייך, ואם אתם רבים. מה שברור הוא שהעובדה שאת אוהבת אותו היא יתרון וחסרון כאחד. היא יתרון כי היא מאפשרת לך להישאר בזוגיות לא טובה כדי לתת לזה צ'אנס נוסף למרות שרע. היא חסרון, כי היא עלולה להשאיר אותך בזוגיות רעה. ונדמה לי שמה שרע לך בעיקר הוא תחושת ההשפלה שאת מרגישה מהדחייה מצידו. היא אכן גורמת לחוסר ביטחון.קחי בחשבון שיכול להיות שזה כל מה שהוא יודע ויכול. ולאחר ההתלהבות הראשונית, הוא חוזר למה שהוא יודע וצריך עבור עצמו, ושאת מהווה רק חלק קטן מזה. אבל גם יכול להיות שקשה לו להכיל מתח ביניכם, ושמה שאת רואה אצלו הוא מה שקורה לו במקרים כאלה. אני בטוח שניסית כבר לקחת אותו למקום שקט בחוץ, לשבת איתו ולהסביר לו מה את צריכה, אלא שגם זה לא עבד. אבל שיחת הבהרה כזו, שיש בה לא האשמה, אלא נסיון להבין – ובכלל זה גם אותו ואת הצרכים שלו גם כשהם מנוגדים לשלך – חשובה מאין כמוה. עם זאת, קחי בחשבון שאם היא תיעשה בכעס, סביר שייאמרו בה דברים שלא יהיו נכונים, אלא שמטרתם תהיה לפגוע ו/או להציב גבולות. שיחה כזו חייבת להיות בנחת ומתוך רצון טוב להבנה, מצד שניכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אנונימית
שיחה מתוך רצון להבנה
10.04.2011 • 13:55

אורן היקר.
אני חייבת לספר לך שביום שישי שכתבתי לך,נפרדתי ממנו כי הרגשתי מיואשת ממנו,אמרתי לעצמי מי הוא בכלל שאני ירגיש כזאת השפלה.אני יכולה למצוא לי גבר שיעריץ אותי כי לא חסר לי כלום.כל שישי הוא מתקשר ואני לא עונה עד שאמרתי לעצמי תפסי את עצמך ביידים ותגידי לו הכל...אמרתי לו את מה שאני מרגישה ושזה לא ילך בניינו ושנגמור את זה יפה.מאז הוא התחיל בהודעות אני אוהב אותך את הכל בשבלי אני רגוע שאני יושב עם חברים ויש לי אשה שמחכה לי בבית אישה טובה.הוא הבין שאני לא רוצה אותו יותר .הוא בא אליי היום בשעות הקטנות של הלילה וקיימנו יחסי מין.עכשיו אורן מה אני עושה?לא יכלתי להתאפק אני מאוד נמשכת אליו ואני לא רוצה שהוא יחשוב שאם קיימנו יחסי מין אז חזרו כי אני לא רוצה שוב לסבול מה אתה מציע לי??

ד"ר אורן חסון
פרפורי דעיכה?
10.04.2011 • 23:47

אנונימית יקרה,
גם כאשר רוצים להיפרד, לפעמים יש פרפורי דעיכה של קשר. אם את באמת לא רוצה יותר את הקשר, זכותך לא לרצות. כל מה שאת צריכה זה להיות אסרטיבית, ולומר זאת שוב, למרות מה שקרה.אלא אם את חושבת שיש סיכוי שמשהו ישתנה, וששווה לבדוק את זה. התחושה בעניין הזה צריכה להיות שלך, כי את מכירה היטב אותו, אותך, ואת הצרכים שלך.אגב, אני לא בטוח שגבר שיעריץאותך הוא הדבר הנכון. תחשבי על זה...

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083