ידידה מן העבר: איך להתמודד
נסטיה
קל להרוס קשה לבנות.
⌄
שלום.
אני נמצאת כרגע בדילמה לגבי הזוגיות שלי, אני אשמח אם תוכלו להאיר לי את האור בקצה המנהרה.יש לי בן זוג כבר 7 חודשים, הוא בעצם אהבתי הראשונה. בן זוגי הוא בן אדם שחווה הרבה דברים בעבר שלו, אני והוא עברנו 7 חודשים מלאים באהבה ומלאים במכשולים.לא מזמן הגיעה אליו חברת ילדות לביקור של חודש בארץ. ואני נורא קינאתי וחששתי מהיום הזה שהיא תגיע (בכל זאת היא מביאה עימה זיכרונות מתקופת ילדותו מה יותר טוב מהילדות שלך ?!) ופתאום איך שהיא הגיעה היא הפכה להיות מרכז העולם בשבילו, ואני נשארתי מאחור. זה בא לידי ביטוי בכך שמאז שהיא הגיעה הוא בקושי מתקשר, בשבילה הוא יכול לקחת חופש מהעבודה, בשבילה הוא יכול לקנות כל מיני מתנות והפתעות, ולקחת אותה לאן שרק תבקש.כשהתחלתי לשים לב לכל זה, זה נורא פגע בי, מה אני לא שווה את כל הדברים האלו ?!, לא ציפיתי ממנו להתנהגות כזו, אז התגובה שלי הייתה להתרחק ממנו, הפסקתי להתקשר אליו ושהוא מתקשר אני מדברת איתו בזלזול כאילו כבר לא אכפת לי ממנו, ושהוא מזמין אותי אליו אני מסרבת.אני לא יודעת אם אני מתנהגת נכון, מצד אחד זה לוותר, ומצד שני לא מגיע לי יחס כזה, ואם זה קורה עכשיו זה יקרה כל פעם שמישהו יגיע ?!, כבר אין לי חשק להילחם, כי אני מרגישה שאין על מה למרות שאני מאוד אוהבת אותו.אולי אני סתם מגזימה ?!
ד"ר אורן חסון
ידידה מן העבר
⌄
נסטיה יקרה,
אני מבין אותך, ובודאי שאת הפגיעה שלך. אבל כאשר הוא מתרחק, ואת מרחיקה אותו עוד יותר, הסיכוי שלכם להשלים הוא קטן עוד יותר. את אולי רוצה שיילחם עליך, אבל נכון יותר לדבר איתו. לומר לו שאת נפגעת, לומר לו שאת מקבלת את הרושם שאת חשובה לו פחות, ולומר לו שאת מצפה עדיין, ובכל מקרה, להישאר אצלו במקום הראשון, שזה אומר לא להיות במצב שבו נוצר הרושם כאילו הוא מוכן לוותר עליך, ולו רק לחודש. מצד שני, יקל עליך לומר את כל זה אם תצליחי להבהיר לו במקביל, שאת מבינה את הצורך שלו לראות אותה, אבל – שיעשה זאת בזמנים ובתנאים שיבהירו גם לה שהיא לא בת זוגו, וגם לא תופסת את מקומה, אלא ידידה, שהקשר איתה יכול להיות נרחב בזמן, אבל מוגבל במקום ובתנאים. דברו ביחד על הצרכים, על מה שנראה או לא נראה כלפי חוץ, ועל הגבולות שיש להציב, וגם על כך שלמרות שהוא נמצא לא מעט זמן איתה, את עדיין צריכה להרגיש בת הזוג שלו. אולי ייקל עליך לומר לו זאת אם תצליחי ליצור השוואה למצב שבו ידיד קרוב שלך מן העבר היה מגיע לארץ לחודש. שיחשוב כך, וזה ייקל על שניכם להגיע למכנה משותף. זה לא יהיה קל, אבל דברו.