המתנה בזוגיות: מתי כדאי?

תאריך פנייה: 16.03.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיקי
תגובה לתגובתך ל"אוהבת אותו אבל.."
16.03.2012 • 11:53

תגובתך:מיקי יקרה,
נפגשתם רק 4 פעמים, ולא כתבת לאורך כמה זמן. האם בתוך שבוע-שבועיים, או ארבע פעמים שנמשכו שנתיים. את מבינה מכך שאני מתקשה לענות. אני יוצא לכן מתוך הנחה שנפגשתם 4 פעמים בשבועיים שלפני שהוא נסע מכאן, כלומר, באופן אינטנסיבי מספיק כדי ליצור קשר שאפשר, לכאורה לפחות, לסמוך על רציפות לו היה ממשיך להיות כאן. לו היה מדובר ב-4 פגישות במשך שנתיים, ואפילו במשך חצי שנה, הייתי שואל אותך מדוע את חושבת שזה יהיה אחרת אחר-כך.כרגע, יש לך ציפיות גבוהות ממנו ומהיחסים העתידיים שלכם, למרות שאת מבינה את הקשיים שיש ויהיו בקשר איתו, וכתבת על הקשיים הללו. זו בחירה שלך להמשיך בקשר איתו למרות הקשיים, ואני מקווה שאת יודעת למה את נכנסת, וריאלית בציפיות שלך ממה שיהיה כאשר תהיו ביחד. כי חשוב שתראי את הקשר לפי מה שיש בו, ומה שיש באדם שבו, ולא לפי מה שהיית רוצה שיהיה בו באופן אידיאלי, כי זה כנראה לא יהיה.ואם כך, תני לזמן לעשות את שלו. בעיקר אצלך. לראות איך את מתמודדת עם המרחק, עם מה שהוא יכול לתת לך בתנאים הללו, ועם מה שיבוא לאחר שלושה החודשים, לאחר שיחזור. אין לך אלא להתאזר בסבלנות, כי עם הזמן תדעי טוב יותר מה נכון לך לעשות.תגובתי:נפגשנו ארבע פעמים במשך תקופה של 4 חודשים..זה יצא בערך פגישה בחודש.מה שגרם להפרשים הכל כך ארוכים זה בעיקר הפאסיביות שלו..כי אני נורא התאמצתי שנפגש. אין לו רכב לכן תמיד היינו צריכים לבדוק רכבות ואוטובוסים (שזה עוד יותר בעיה כשמדובר בפגישות ליליות),הוא תמיד טען שהוא עסוק מעל הראש בעבודה,שאין לו רכב וזו בעיה,שהוא רוצה שהכל יהיה יותר פשוט והלוואי והיה יותר פשוט.בקיצור הרבה דיבורים ופחות מעשים.באופן כללי בחייו הוא לא יוזם והרבה פעמים אומר דברים מסוימים שלא משתלבים עם המעשים שלו.לאו דווקא איתי.הוא אומר שזה נובע גם בגלל הבעיות שלו עם עצמו ושאני לא אחשוב לרגע שזה אומר שהוא לא אוהב או לא רוצה אותי. ציטוט שלו ..:"פשוט הדבר שיהיה לי הכי רע זה לדעת שמשהו מהדברים האלה שאני עושה מתוך פחד או חוסר בטחון שלי עם עצמי.. יגרמו לך להיפגע.. או יותר גרוע.. יגרמו לך לחשוב בטעות (טעות חמורה!) שאני לא רוצה אותך הכי בעולם .. או לא אוהב אותך הכי שיש...."אני מאמינה לו כשהוא אומר את מה שהוא אומר..אבל לא יודעת אם כשיהיה לו רכב אז נפגש בתכיפות גדולה יותר..כי אולי אז יבואו תירוצים שונים.כי הבעיה זה הוא..ותמיד אפשר לשלוף תירוצים מהכובע.מצד שני..אם הוא אוהב אותי כ"כ הוא לא אמור לשים את הפחדים בצד ולעשות הכל כדי להיות איתי? אני מבולבלת..אני לא ממש יודעת למה אני נכנסת..אני בעיקר מקווה תקווה גדולה שלאט לאט הקשיים והבעיות ייפתרו ויעברו ונוכל ליצור זוגיות נורמלית..אני חיה באשליה ? אני לא יודעת..אז מה אתה אומר שפשוט כדאי לחכות ולראות מה יקרה הלאה?

ד"ר אורן חסון
כשהתשובה היא "אולי"
18.03.2012 • 00:45

מיקי יקרה,
נפגשתם 4 פעמים במשך 4 חודשים, ועכשיו הוא נוסע לשלושה. וכשהוא חוזר, האם הוא ישתנה? האם התנאים ישתנו? האם לך יהיו יותר סבלנות ואמון? את צריכה להעריך זאת לפי ההכרות שלך איתך ואיתו. בזה לא אוכל לעזור לך. וכנראה שאלו האפשרויות שלך: אם את חושבת שיש סיכוי סביר שהתשובות לכל השאלות הללו הוא חיובי, שווה לך להמתין. אם התשובה לאחת מהן היא שלילית, אז לא. ובכל מקרה, יש רק דרך אחת לדעת באמת, והיא להיות סבלנית ולהמתין. קל? כנראה שזה לא, כי התשובה שלך לשאלות ששאלתי אינה בודאות "כן", אלא "אולי".

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083