ידיד לאהוב: מה עובר עליו?
ליהי
ידיד
⌄
בוקר טוב!כתבתי שאלה על הנושא הזה בעבר,אך זו שאלה אחרת...אודה על התשובהיש לי ידיד טוב מזה כ-10 שנים.הידיד גרוש כבר שנתיים ואני גרושה "טריה".לידיד יש חברה מזה חצי שנה.לאחר שיחה שהתקיימה בינינו,הבנו שיש לנו רגשות אחד כלפי השניה והבענו בצורה הכי פתוחה וכנה את הרצון להיות ביחד.הרבה רגשות יצאו,הן מהפה והן במגע...הדבר שהכי הפריע לידיד שלי הוא איך הוא יראה בעיני הגרוש שלי(הם היו חברים בעבר) אם נודיע לו שאנחנו ביחד...הוא כל הזמן חזר על כך שהוא רוצה מאוד ושאיתי הוא יהיה המאושר באדם אך קשה לו עם זה ושהוא מתבייש מהגרוש..הוא אמר שחייבים לקחת את הזמן...הוא כל הזמן חזר ואמר שזה הדבר היחיד שעוצר אותו ולא החברה..היתה לנו פגישה מדהימה ועוצמתית שלאחריה הוא "נבהל" כנראה מהעוצמות ומייסורי המצפון והודיע לי שכרגע הוא מעדיף שנישאר בקשרי ידידות אך כל מה שנאמר מצידו היה אמיתי.הוא אמר שיכול להיות מצב שעוד חודש חודשיים הוא ירצה ואני כבר לא אהיה בעניין ואז הוא הפסיד אך הוא לא רוצה שאחכה לו עד שיחליט...אני לא אלאה אתכם באיך זה התגלגל אך הגרוש שלי אמר לי כמה הוא יתן את ברכת הדרך אם נחליט להיות ביחד ושהוא יתן אפילו נשיקה לידיד ויגיד לו בהצלחה מתוך מחשבה שהילדים יהיו בידיים טובות.אני מתלבטת האם לספר לידיד שהגרוש "מאשר" את הביחד?הידיד הבין כמה אני מעוניינת בקשר הזה והחלטתי לכבד את הרצון שלו כרגע להשאר כידידים(למרות שיזם שיחת טלפון והודעות שמהם היה ניתן להבין שמתגעגע או איזה צורך לשמוע אותי ולדעת אם אני עדיין בהמתנה).אני לא רוצה שיחשוב שאני לא מרפה ומצד שני זה נראה לי מידע שהוא צריך לדעת ,לא?הוא היה מותקף ייסורי מצפון לאחר הפגישה הן בגלל הגרוש והן בגלל החברה(למרות שלא אמר,אך הבנתי לבד...)אודה על התשובהליהי
ד"ר אורן חסון
ידיד לאהוב, גרוש לחבר משפחה
⌄
ליהי יקרה,
עד כמה שזכור לי, לידיד שלך, שהתאהבת בו, יש גם חברה, מה שלא הזכרת כאן. כך שאם הוא מחליט להיות איתך, הוא גם יפגע בה, ואני מניח שאצלו גם זה שיקול.גם לאחר הפגישה המדהימה שלכם, הוא לא "רץ" איתך לקשר חדש. הוא אמר לך שזה בגלל החברות שלו עם הגרוש הטרי שלך. יתכן שזה רק זה בלבד, ויתכן שלא רק. קשה לדעת מה בדיוק עובר בראשו. ולכן יתכן שאם תגידי לו שאת כבר דיברת עם גרושך, הוא ישמח מאד, וידבר איתו גם הוא, ותחיו כולכם מאושרים ושמחים. אבל גם יתכן שהוא יכעס עליך שסיכנת את החברות שביניהם, או על זה שאת קצת מנסה לכפות עליו את הזוגיות שלכם בכך שאת הופכת אותה פומבית עוד לפני שהסכים בעצמו להפוך אותה לפומבית.ואגב כך: העובדה שהגרוש שלך אמר לך שהוא מוכן לכך שהחבר המשותף שלכם יהפוך לבן זוגך אינה אומרת שהוא אכן מוכן לכך גם נפשית. ובקיצור... את צריכה להיות מאד זהירה באופן שבו את מתקדמת.אין דרך בטוחה: לא דרך הסבלנות, ולא דרך הזבנג וגמרנו. אולי אפילו אין דרך להצליח בכלל. בשביל זה צריך להכיר טוב יותר את הנפשות הפועלות ואת המניעים המדוייקים שלהם. קחי לכן בחשבון שאת כרגע רואה בעיקר את עצמך, כי נדלקת, כי התקוות שלך בשמיים, וכי את רוצה הכל כבר עכשיו, ופוחדת להפסיד. נסי לראות את הצרכים של הידיד שלך טוב יותר, דברי איתו יותר, הביני טוב יותר את ההתלבטויות שלו (וכן, גם את יחסיו עם בת זוגו הנוכחית), ואולי גם את אלו של הגרוש שלך. לא מתוך דחיפת האינטרס שלך, אלא מתוך הבנת זה שלהם. ואז אולי תדעי באופן הטוב ביותר את המינון הנכון של קצב ההתקדמות.