בעיות בזוגיות: פתרון אפשרי

תאריך פנייה: 21.04.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
קרן
מריבה
21.04.2010 • 08:40

אני נשואה שנה ומצפה לילדוכל פעם אנחנו רבים בגלל שהוא אומר שאני צועקת בפתאומיות ולמרות שאני בהריון ואולי זה טבעי הוא לא מוותר הוא לא מתאפק וחייב לריב איתי . אני לא מרגישה שאני צועקת אולי מרימה את הקול טיפה כי כשאני מדברת איתו הוא כאילו לא שומע הוא איפשהו בעולם שלו ובשבילי הוא כאילו מזלזל בי הוא רגוע מטבעו ואני לא כל כך.מה עליי לעשות ? אם יש בכלל מה לעשות?

ד"ר אורן חסון
עולם סוער מדי
21.04.2010 • 23:44

קרן יקרה,
יש ביניכם בעיה. היא יכולה לנבוע מטמפרמנט ופגיעוּת שלך, ונסיון שלו ללמד אותך להרגע, למען השקט שלך ולמען השקט שלו, והיא יכולה לנבוע מתוך כך שהוא משתמש באי השקט שלך כדי לנגח אותך, ולהיות ולהיראות צודק יותר. שזה סגנון ליצירת שליטה.כך או כך, העובדה היא שאתם לא מצליחים להסתדר עם זה. את, מנקודת מבטך, מרגישה את הביקורתיות שלו, בין אם היא מכוונת לזה ובין אם לאו, ואת לא מצליחה להפסיק אותה. הוא מרגיש את חוסר השקט שלך, ולא מצליח להרגיע אותך.אתם בתחילת הדרך. עוד מעט הלחץ יגדל. אני מציע שתלכו ליעוץ זוגי, כדי ללמוד למתן את הלחץ, להרגע ולהרגיע באמצעים נכונים יותר ובעזרת תקשורת זוגית מוצלחת יותר. רצוי שלא להביא ילד לעולם סוער מדי, אם אפשר להימנע מזה. ועכשיו, זה יהיה קל יותר מאשר אחר-כך, לא רק בגלל שעכשיו הלחץ עדיין מתון יותר, אלא גם משום שעכשיו החיכוכים הם רק בראשיתם. חיכוכים שנמשכים לאורך זמן, משאירים צלקות שיותר קשים לריפוי. חבל להגיע לזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083