התמודדות עם קנאה ואלימות בזוגיות
רביד כהן
בעיות בזוגיות - עזרה דחוף
⌄
שלום רב
ד"ר חסון ..יש לי חבר כבר 10 חודשים , אנחנו מנהלים קשר רציני מאוד,אך אנחנו כל הזמן רבים , אפילו עם דברים קטנים ומטופשים, בכל ריב אנחנו מתווכחים בהתחלה ואז הוא מתחיל לצעוק עליי כשאני מתרחקת ממנו (פיזית) ומתחיל להשתמש באלימות פיזית ומילולית ואז אני שותקת ,אני נפגעת מכך ולא מסוגלת לדבר ואז הוא מתחיל לזרוק דברים..למשל בריב האחרון הוא זרק חפץ ובדיוק אחרי כמה דקות אמא שלי נכנסה הביתה וראתה אותי במצב לא טוב(עצובה וכו') ובקושי אמרתי לה שלום.. היום בבוקר היא באה אליי ואומרת לי שזה לא מוצא חן בעינייה השתלטנות והקנאה שלו בי ושזה לא מגיעה לה היחס הזה ( שכל פעם שאני רבה איתו אני מוציאה עליה עצבים - בלי כוונה..)..בקיצור היא אמרה לי תחליטי ותחשבי טוב טוב אם את באמת רוצה להתתן איתו .עוד דבר - לא מזמן ההורים שלי רבו והחבר היה נוכח לריב ואז האבא שלו התקשר לאמא שלי ואמר לה (היא טוענת שצעק עליה)- אני לא רוצה שהבן שלי יהיה נוכח לריבים שלכם פעם הבאה שקורה מצב כזה את מסלקת את הבן שלי וזהו.אמא שלי יש לה חברים שמכירים אותו (אבא של החבר) ואמרו לה שהוא בן אדם רע מאוד , ושאי צריכה להיזהר ממנו , ושהוא שתלטן , ומי שמתעסק איתו הוא מחזיר לו בגדול..אותי ה מפחיד ולא נעים , ואני לא יודעת מה לעשות אני מאוד אוהבת את חבר שלי וגם הוא אותי אבל אני לא יודעת מה לעשות..גם איתו וגם עם אבא שלו.אודה אם תגיד לי מה לעשות אני ממש מבואסת.תודה!
ד"ר אורן חסון
מה זאת אהבה?
⌄
רביד יקרה,
אמך אמרה לך שלא מוצא חן בעיניה השתלטנות והקינאה שלו. האם בעינייך זה כן מוצא חן?האם בעינייך זה בסדר שהוא משתמש מולך באלימות מילולית? האם זה בסדר בעינייך שהוא משתמש כלפייך באלימות פיזית?! אם את משלה את עצמך שזה ישתפר, קחי בחשבון שזה לא ישתפר. לצערי, לפעמים אנחנו מתאהבים באנשים הלא מתאימים. אם אלימות פיזית כלפייך היא ביטוי לאהבה בעינייך, בעיני זה ביטוי לשליטה. הגדירי מחדש, רביד, מהי אהבה בעינייך, ואז שאלתי את עצמך שוב אם הוא באמת אוהב אותך, או שמא הוא רק אוהב את זה שאת איתו.