טקס חתונה חילוני: פתרון יצירתי?
דיאנה
הנישואין חסרים לי
⌄
אני וחבר שלי ביחד 3 שנים,יש לנו ילד משותף בגיל שנה.אז ככה:לחבר שלי יש כמה סיבות למה לא להינשא לי.חבר שלי טוען שסטטיסטית רוב העולם מיתגרשים אז למה להיתחתן עם גם ככה מיתגרשים,הוא אומר שפרידה בלי נישואין זה "צ'יק צ'ק" ואחריי נישואין זה מיסמכים וגט ועוד המון...הסיבה השניה היא שזה מיותר גם ככה אנחנו חיים ביחד ויש לנו ילד אז אנחנו כמו בעל ואישה הוא אמר לי מה הבעיה שלך להגיד שאני בעלך?אז תגידי שאני בעלך גם ככה כולם חושבים שאנחנו נישואים.זה משגע אותי דיברתי פעם עם יועצת זוגיות (חברה שלי)והיא אמרה לי לא בלחץ...אני הכי לא מלחיצה אותו אני רומזת לו וזורקת מישפטים פה ושם אבל אין כלום לא עוזר הוא מאמין שזה מיותר והוא אמר לי בחיים אני לא יירצה לא עכשיו ולא אף פעם.ועכשיו לעיקר האם אני צריכה להיסתפק בלגור איתו כשהחלום של כול אחת זה ליצעוד עם שימלה לבנה ושכול העולם שמח איתה החוויה העצומה הזאת חסרה לי זה מטריף אותי למה כולם ואני לא ויש בננו אהבה זה לא שאין בקיצור!אני רוצה לדעת איך לשכנע אותו נימאס לי כול היום רק לחלום על זה אני לפעמים יוצאת לחתונות איתו וזה גומר אותי אני מקנאה אפילו שיש לי ילד מדהים אני רוצה גם להיתחתן אני חייבת לשכנע אותו זה יהפוך אותי לאישה הכי שבעת רצון בעולם.תודה רבה רבה
ד"ר אורן חסון
אפשרויות יצירתיות?
⌄
דיאנה יקרה,
אני לא יודע עד כמה בן זוגך (ואת יכולה לקרוא לו 'בן זוגי ', או 'אישי', או 'האיש שלי', במקום 'החבר שלי', נדמה לי שזה יותר במקום במקרה שלכם) בחר בחיים ללא נישואים מתוך אידיאלים, עקרונות וכדומה, וכמה לא. לכן, אני יודע עד כמה החתונה חשובה לך, אבל לא עד כמה אי חתונה חשובה לו.אבל אם זה מאד חשוב לו, ואת רוצה לבצע את הטקס בכל זאת, אולי תחשבו על דרך ביניים, כמו טקס חילוני, עם השמלה הלבנה, והאורחים, והאולם, וטקס מרגש שתוכלו להמציא, ולכתוב בעצמכם, ואפילו לבחור את מי שאתם רוצים ש"ישיא" אתכם, כמו למשל שני האבות, או שתי האימהות, או מישהו אחר שאתם מעריכים ורוצים לכבד אותו בניהול הטקס הפורמלי. ואם תעשו זאת כראוי, עם החופש היצירתי שבו אפשר ליצור טקס שכזה, ואם תכבדו זה את זו ואת הקהל, יכול להיות שזה יהיה מקור לקינאה לשנים לכל הסובבים אתכם.
דיאנה
אפשרויות יצירתיות?
⌄
לא הבנתי את שתי השורות האחרונות מקור לשנים לקינאה...?אני מיצטערת אבל ממש לא עזרת לי או שכנראה לא היסברתי את עצמי מספיק טוב. אני לא מחפשת דרך חלופית לחתונה דתית עם רב מקדש שיש לו את הסמכות... מה שאני רוצה זה עיצה איך אני יכולה לשכנע את החבר שלי שמאמין שזה מיותר כי הרי בסופו של דבר אף זוג נשוי לא בטוח שלא ייתגרש .אני רוצה לדעת מה כולן טיפשות והוא חכם או שהפוך או שפשוט תגיד לי שזה לא חשוב להיתחתן ואניי זאת שטועה בכול הסיפור הזה ואולי אתה בעצמך כיועץ זוגי אישי גם כן לא מייחס לחתונה את החשיבות הרבה שאני מייחסת.בתקווה להבנה ותודה על הזמן שלך אין בפי מילים
ד"ר אורן חסון
אפשרויות יצירתיות?
⌄
דיאנה יקרה,
התכוונתי לכך שגם טקס מסוג זה יוכל להיות מקור לגאווה עבורך.אלא שמה שאת אומרת לי זה בעצם אני רוצה הכל (קרי: חתונה) או לא כלום (להיפרד). אני לא יודע אם גם הוא אומר באותה מידה של תוקף: אני רוצה כלום (קרי: לא חתונה), או לא כלום (להיות לבד). כי אם זה אכן המצב, נדמה לי שהמכנה המשותף של שניכם יהיה "להישאר לבד". ו... נדמה לי שגם את זה את לא רוצה.והרי לא באמת ישנה לך מה דעתי. וגם אני אגיד לך שמה שחשוב, זה מה דעתך, ומה דעתו. ואני מתרשם שאת רואה זאת כרגע בעיקר כמאבק של כוח. של מי צודק ומי לא צודק בויכוח. ונדמה לי שמה שהכי חורה לך זה שדעתו קובעת, ולו רק כי את לא יכולה להכריח אותו, ולכן, לכאורה, "הכוח אצלו" ו"זה לא הוגן". אלא שזה לא מאבק של כוח, דיאנה. כי אם זה מאבק של כוח ללא מוצא, הרי תיפרדו ממילא כך או כך מתישהו. כי מה שחסר לכם זו תקשורת ואמפתיה. ולכן אולי כדאי להגיע לייעוץ זוגי כדי ללמוד בדיוק את זה, עוד הרבה לפני שתגיעו לפתרון.
דיאנה
אפשרויות יצירתיות?
⌄
אני לא רוצה להיפרד אני לא ציינתי את זה בשום חלק בשיחה בסה"כ רציתי עיצה איך לשכנע אותו אני מרגישה שזה יהיה טוב לשננו (גם כי זה ייתן לי ביטחון-הוכחה לאהבה שלו אליי וגם כי הוא בא ממשפחה אבא שלו דתי והוא לא מקבל אותי כשניתחתן אני יוכל לעלות אליו הביתה ומאוד כיף אצליהם... יותר מאצלי בבית)אני לא אגואיסטית שחושבת רק על עצמי אני בטוחה שזה יהיה הכי יפה לא רק היום עצמו אלא לכול החיים אני כול כך רוצה את זה זה המישאלה שלי.עוד משהו - אני לא חושבת שאני רואה את זה כמאבק כוח מיצודק ההיפך זה בא ממקום הכי טוב שיש ששאלתי אולי בעצם אני צריכה לרדת מהעינין ולא הוא.דעתך כן חשובה לי אחרת לא הייתי ניכנסת לפה בכלל ובקשר ליעוץ זוגי אין לי כסף אני בטוח ישקול את זה עוד כמה זמן כי יש לי עוד כמה בעיות איתו אבל זו הבעיה הכי רלוונטית
ד"ר אורן חסון
צרכים וויתורים
⌄
דיאנה יקרה,
אני מבין את הצרכים שלך, אני רק לא יכול לענות לך. אם את יכולה להתאפק ולהתגבר על האכזבה כך שלא תפריע לך בזוגיות שלך, את צריכה לרדת מהעניין. אם את לא יכולה לוותר על חתונה, אז כנראה שאת לא צריכה לרדת מהעניין. אלא שמצד שני, זה בכלל לא מבטיח שהוא יירד מהעניין, וכאן הבעיה. וזו התשובה הכי טובה שאני יכול לתת לך במצב העניינים הנוכחי. זה לא מבטל, אגב, גם את מה שכתבתי לך קודם. בין שלושת המכתבים הללו, נסי לחפש את דעתך שלך על הפיתרון הטוב ביותר. וחשבי היטב, כי אולי בכל זאת יש משהו נכון בעוד כמה דברים שכתבתי, גם אם הם לא נראים לך נכונים בקריאה ראשונה.