טעות בשיפוט בזוגיות - איך לסלוח?

תאריך פנייה: 26.05.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חסויה
בעיות בזוגיות
26.05.2006 • 02:28

לד"ר חסון שלום,קודם כל עלי לציין כי מאוד נהנתי לקרוא את תשובותך בפורום, אני חושבת שהרבה מאוד אנשים יכולים להודות לך על ההכוונה והתמיכה שאתה נותן.יש לי המון כעס כלפי בעלי ואולי תוכל לעזור לי. אנחנו נשואים 9 שנים עם 2 ילדים. היו גם שתי הפלות כשהכניסו אותו למצב נפשי מאוד קשה ועד היום אני מטופלת בכדורים נגד דכאון. אבל כיום אני מרגישה שעם ההפלות שהיו עקב מום בעובר- כבר השלמתי, וכעת הכעס שלי מכוון לדירה שקנינו. כשהייתי בהריון עם הבת הקטנה, החלטנו שהגיע הזמן לקנות דירה. דירה ראשונה שהוא מאוד רצה , אני לא רציתי והוא מאוד כעס עלי. הסכמתי איתו אח"כ שחבל שלא לקחנו אותה כי היא הייתה מאוד זולה, ולא תיארתי לעצמי שעל הפעם הראשונה נראה דירה כ"כ מוצלחת, בינתיים היא כבר נקנתה.אח"כ היו כמה דירות שאני רציתי, והוא לא רצה. עלי לציין שהייתי בהריון, הרגשתי לא טוב, ובכל זאת חיפשתי דירה, כשהוא רק ישב וקיטר כל פעם שאמרתי לו שאני נפגשת עם מתווכים. כשהיה צריך לראות דירות היה מאוד עצבני, ועשה טובה שבא לראות איתי דירה. בגלל זה ראינו ממש מעט דירות... בסוף ראינו דירה, והסכמנו שנינו עליה, חתמנו על זכרון דברים. בינתיים, אני אושפזתי ללידה, וכל הזמן היו לי ספקות לדירה. שבועיים אחרי הלידה, ראיתי דירה אחרת שיותר מצאה חן בעיני (בקושי היה לי כוח ובכל זאת לא התעצלתי והלכתי לראות) והוא סרב להחליף. בסוף קנינו את הדירה שסיכמנו עליה לפני הלידה. התברר ששילמנו עליה מחיר הרבה יותר גבוה ממה שהיא שווה (כשהייתי בבית חולים אמרתי לו שיבדוק מחירים והוא ענה בבוז שאין צורך), ואנחנו גם לא נהנים ממנה ולא מהשכונה.כיום, יש לנו משכנתא גבוה עליה (כאשר הדירה בעצם לא שווה את המחיר הגבוה ששילמנו עליה!) וגם לא נהנים ממנה. ואני חושבת שכבר יכלנו לגור בכל אותם דירות והרבה יותר להנות מהאיזור ומהדירה אם הוא רק היה מסכים ולא מסרב.אני ממש מרגישה תקועה - גם משכנתא גבוה, גם דירה לא מוצלחת, גם מיקום לא טוב, וזה בלתי אפשרי עכשיו למכור ולהחליף, עוד לא עברה שנה מהרכישה...איך אני יכולה לסלוח לו, ולעבור הלאה כשכ"כ לא טוב לי מהקנייה הזו שהוא בעצם לחץ עליה? כשהמשכנתא הגבוה היא בגלל שהוא התעצל ולא הלך לבדוק מחירים?

ד"ר אורן חסון
טעות בשיפוט. אז מה, נגמרו החיים?
29.05.2006 • 02:08

חסויה יקרה,
קודם, הוא רצה דירה מאד מוצלחת, והחמצתם אותה בגללך. התוצאה – הוא כועס עלייך. אחר כך, בחרתם דירה שהוא סירב להחליף, והיא לא מוצלחת. התוצאה – את כועסת עליו.ועכשיו, כאשר אתם בתיק"ו, את שואלת: "איך אני יכולה לסלוח לו ולעבור הלאה, כשכ"כ לא טוב לי מהקניה הזו שהוא בעצם לחץ עליה?" לפיכך, אני חושב שאת גם צריכה לשאול, באותה מידה, "איך הוא יכול לסלוח לי ולעבור הלאה, כשכ"כ לא טוב לי מהקניה הזו, כשהיתה דירה הרבה יותר טובה, ושאני בעצם זו שלחצתי עליו לותר עליה?"ואולי הסימטריה הזו ביניכם, חסויה, היא שתעזור לך לסלוח לו ולעבור הלאה. שניכם עשיתם טעות של שיפוט, חלקה אולי היה מונע על-ידי כעסים, וחלקה על-ידי פחדים. קורה לכל אחד. אתם יכולים לתת לזה להרוס את החיים המשותפים שלכם, אבל אתם יכולים גם לחפש דרכים להתמודד עם זה בדרך הטובה ביותר, ולצאת מזה למקום טוב יותר. הבחירה היא שלכם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083