בעיית תקשורת בזוגיות: מי אשם?
ענבל
בעיית תקשורת יכולה להיות חד צדדית?
⌄
שלום
ד"ר חסון,האם בעיית תקשורת יכולה להיות חד צדדית? יכול להיות מצב בין בני זוג שרק לאחד מהם יש בעייה בתקשורת ולשני פשוט יש בעיה להתמודד עם הבעייה של הראשון?תודה.
ד"ר אורן חסון
בדרך כלל לשני הצדדים יש חלק בזה
⌄
ענבל יקרה,
כמו בהרבה דברים, גם כאן אין שחור ולבן. ברגע שלצד השני יש בעיה להתמודד עם הבעיה של הצד הראשון, כאשר יש אפשרות לעשות זאת שהוא לא מסוגל לה, הרי אוטומטית, בהגדרה, זו בעיה דו צדדית.אבל הרושם שלי הוא שאת מנסה לחפש תשובה שאומרת פשוט: "כן", כדי להצדיק את המחשבה שלך שרק לבן זוגך יש בעיה בתקשורת, ושאת בסדר גמור, או, במחשבה שניה, שלהפך, שבן זוגך מאשים אותך שאת האשמה הבלעדית בקצר בתקשורת.אם יש דרכים להתמודד עם האופן שבו צד אחד פוגע בצד השני, גם אם הן קשות לביצוע, מנטלית או טכנית, שהצד השני לא יודעת לבצע אותן, אזי גם לצד השני יש חלק בבעיית התקשורת של הזוג, גם אם חלק לא שווה (שאומר שבהסתברות גבוהה, בזוגיות אחרת זה יקרה לצד אחד יותר מאשר לצד השני).
ענבל
בדרך כלל לשני הצדדים יש חלק בזה
⌄
ראשית תודה על תגובתך,הכוונה שלי היתה קצת יותר ספציפית למרות שאולי ניתן לפרש את השאלה שלי כשאלה כללית, אני אנסה שוב לשאול ברשותך,יכול להיות מצב בין בני זוג שרק לאחד מהם יש בעייה בתקשורת (כנראה הפרעת קשב או ריכוז או משהו מהסוג הזה, בתום שיחה אינו זוכר פרטים ממשיים ממנה אלא זוכר תחושה כללית או פרשנות סובייקטיבית לדברים שנאמרו) ולשני פשוט יש בעיה להתמודד עם הבעייה של הראשון? (לא יודע איך להעביר את המידע/הפרטים שחשובים לו בצורה שיקלטו אצל בן הזוג).איך מתמודדים עם בעייה כזו?
ענבל
מחיר פגישת יעוץ
⌄
כמה גובים עבור פגישת יעוץ לזוג? 450 ש"ח +מע"מ זה מחיר סביר?