טעויות ושיקום אמון - פורום זוגיות

תאריך פנייה: 25.04.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מוטי
מפריע לי!!!!
25.04.2006 • 23:31

לדוקטור אורן חסון שלום רביש לי בעיה קטנה, אבל מאוד מפריעה לי ורציתי לשאול אותך איך אפשר להתמודד .אז ככה אני סטודנט וקרה לי כמה פעמים שההתנהגות שלי כלפי אנשים הייתה שגויה מיסודה במכללהכמו בקשת חומר לצלם בהגזמה ובחוסר טאקט כמו הסתלות על אדם בשיעור לאורך זמןשנבעה מסיבות מסוימות, לרב אני אדם מאוד חברתי ורגיל וזה ממש לא משקף את האישיות שלי אבל קרה לי שעם כמה 2-3 התנהגתי בצורהלא טובה. ועכשיו בגלל ההתנהגות הזו קשה לי להתמודד עם זה. למשל הגעתי לשיעור ובגלל ההתנהגות שליהבחורה שתפסה מקום ראתה שאני יושב לידה אז היא לקחה את התיק ועברה מקום. (ואז כלקחתי את התיק ועברתי אחורה היא החזירה את התיק למקום)אני לא יחזור על הדרך בה התנהגתי אבל זה כיאלו משהו שנותר בי כמו איזה צלקת .וכבר עבר איזה חודש מאזהשאלה איך מתמודדים ? אם עשיתי טעות , התנהגות שגויה שלא מאפיינת אותיאני מאשים את עצמי וכועס על עצמי , אבל הלוואי והייתי יכול לקחת דברים יותר בקלות (סה"כ אלה לא בעמת צרות ?!)אשמח לכמה טיפים ועצות להתמודדות עם טעויות שאנחנו עושים .המון תודה על ההתיחסותוהערכה!מוטי

ד"ר אורן חסון
כנראה שהפריע גם להם.. התאזר בסבלנות
26.04.2006 • 20:30

מוטי יקר,
אם עשית זאת, הרי גם זה משקף את האופי שלך. בתנאים האלה, כנראה שזה מה שאתה עושה, ולפחות זה מה שעשית. עשית טעות, אתה עכשיו משלם עליה. זה לא אומר שתשלם עליה לנצח, אבל זה אומר שאתה צריך לרכוש מחדש את אמונם של הנוגעים בדבר, ואת זה אפשר לעשות דרך התנהגות נורמטיבית, שתוכיח עצמה לאורך זמן. אמון זה לא דבר שאפשר להחזיר ברגע. מצד שני, אתה צריך גם לא להלחץ מכך שעכשיו "מענישים" אותך. ככל שתהיה חזק יותר, נפשית, כך תוכל להתמודד עם תוצאות המעשים שלך טוב יותר, וכך גם תקל עליהם להעריך אותך מחדש. אל תנסה להתחבב עליהם במכוון יותר מדי, ולא להטריח אותם. תן להם את המרחב, כי נדמה לי שזה מה שרוצים ממך עכשיו. אולי הפסדת חברים, ואולי יום אחד תוכל לרכוש אותם מחדש. עם הרבה סבלנות, ובלי לחץ שלך על עצמך ושלך על אחרים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083