טיפים להתמודדות עם מרחק בקרבה זוגית

תאריך פנייה: 25.04.2006 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
לימור
אהבה ופרנסה...
25.04.2006 • 21:55

היי...שמי לימור ואני נשואה+2 בערך 9 שנים...בתחילת הנשואים היתה לנו אהבה גדולה מאד... אפילו הייתי בוכה מאושרעד שיגעו בעיות מהילדים ובמיוחד מהפרנסה...בעלי היה עובד בשתי עבודות והפרנסה היתה טובה מאד...יש לציין שגם אני עובדת ומשכורתי יפה מאד...בשנתיים האחרונות בעלי הפסיק בעבודה אחת ורמת החיים שנלנו ירדהמשמעותית והבעיות היתחילו גם מבחינה כלכלית וגם בינינו....קשה מאד לדבר איתו הוא כל הזמן עצבני... שונא את החייםמנסה להתרחק ממני ומהילדים, מחפש כל הזמן שקט ולהיות לבד...בלילות ישן בסלון וזה מעבן אותי מאדולפעמים גם החשדות שלי מתחילות הראש מתחיל לדמיין שאולי יש לו מישהי אחרת....קשה לי להאמין שבגלל כסף ככה הוא מתרחק ממני וגם קצת מהילדים....אני יודעת שהוא אוהב כסף ופרנסה טובה בצורה קיצונית תמיד שואף להרבה יותראבל זה מוגזם כל העצבים והמרחק.....האם אני סתם חושדת או שיש קשר שאדם בדיכאון בגלל עבודה ופרנסה החשק המיני יורד...נראה לי שצריך להיות הפוך לחפש חום ואהבה כדי לעודד את הנפש האם אני צודקת או סתם מדמיינתהאם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להרגיע את העניינים... או פשוט לסבול עד שימצא את עצמו בעוד עבודה...קשה לי נורא לראות אותו במצב כזה קשה עצבני מדוכא מרגיש רייקנות מפחד מה יהיה בעתיד....ובמיוחד מתחחק ממני... הוא חסר לי מאד ואנכנו רחוקים ויש ביננו חוסר תקשורת... כמה שניסתי לדבר איתו זה לא עוזר....ואולי בגלל שאני לחוצה עליו כל כל הוא מתרחק ממני....מה יהיה..... אנא עזור לי אולי יש לך עצות איך להרגיע את העניינים ולקרב אותו אלי... חזרה...תותודה לימור

ד"ר אורן חסון
אם הוא ילמד לומר מה, ואת תלמדי איך
26.04.2006 • 20:43

לימור יקרה,
יכול להיות שהוא קודם כל מאוכזב מעצמו, יותר מכל דבר אחר. יכול להיות שהוא חרד, כי הוא מאבד שליטה בתחום שהוא חשב שיש לו או שצריכה להיות לו בו שליטה מלאה. ובמצב כזה, לא מעט גברים מתרחקים במקום להתרפק על הנשים שלהם. זה שאת לחוצה עליו, לא עוזר. את צריכה להוריד ממנו לפחות את הלחץ שלך, להיות זמינה עבורו כשצריך, לעשות עבורו מחוות קטנות, אבל מבלי לדרוש תמורה. מדי פעם נסי לשתף אותו במשהו קטן עם הילדים, אבל שוב, במינון שנראה לך שמתאים לו, לא במינון שאת רוצה. מדי פעם קחי אותו לסרט או למשהו אחר שאת יודעת שהוא אהב, כדי להסיח את דעתו. ותני לזה 4-6 שבועות עם הרבה סבלנות, ותראי מה קורה. אם הבעייה תישאר כשהיתה לאחר זמן זה, אני מציע שתלכו ליעוץ זוגי, כדי לצמצם את המרחב שביניכם. תוך כדי כך, אפשר יהיה גם לבחון את מה שמציק לו, ולאפשר לו להבין שאת יכולה לעזור לו, אם הוא רק ילמד להגיד לך מה, ואם רק את תלמדי איך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
לימור
אהבה ופרנסה... ותודה לך ד"ר אורן
26.04.2006 • 21:21

היי..תודה רבה שעניתי לי ד"ר אורןאבל יש לי עוד שאלות להוסיףכפי שכבר אמרתי הו א בחור מאד עצבני ואפילו חמום מוח...קשה לדבר איתו הוא ישר קוטל אותי וממשיך לבכות על הצרות והכסףואיפלו לא מרגיש טוב עם כאבים בחזה ולא ישן טוב בלילות וקם בבוקר מוקדםוהולך...הוא משתף אותי במה שכואב לו ואני אפילו פסיכולוגית קטנה כזאת שלואבל הוא בשלו...ומנסה להיות תמיד לבד אפילו אם זה גורם למריבות גדלות הוא אוהבאת עצמו ולא מרחם עלי....והוא אוהב רק מקום אחד ללכת וגם לשם שאנו הולכיםעם הילדים אנכנו מתפצלים כי הוא שם לבד ואחר כך אוסף אותנו הביתה...נמאס לי...אנכנו גם ככה לא הרבה ביחד... אני עובדת בבוקר ולא רואה אותו והוא מסתובב..אלהים יודע איפה הוא.... והוא עובד עד 10-11 בלילה אין לנו הרבה זמן ביחד...והוא כנראה אוהב את זה...אני כבר אפילו חושבת שנמאס לו ממני והוא גם אומר את זה שהוא מעדיף להיות רווק("כאילו שעכשיו הוא לא")אני כבר חושדת בו אולי יש לו מישהי או אולי הוא מעדיף להיות בחברה אחרת עבודהחברים .... והוא גם הרבה מאד אצל הוריו...ולאן שאני רוצה ללכת אז את יכולה ללכת עם הילדים לבד.. רק תעזבי אותייש לו גם ימים טובים שהוא איתנו אבל זה נראה בכח...והחשדות שלי רק משגעות אותי....וקשה לי לחיות ככה השמחת חיים שליירדה לאפס...נמאס לי לעזוב אותו שיהי לבד ומה איתי אמי כבר משתגעת גם ככה הוא הרבה לבד...תודה ד"ר אורן מחכה לתשובה

ד"ר אורן חסון
כשאין לך כוח לשנות
26.04.2006 • 22:33

לימור יקרה,
אם את לא רוצה שזה ימשיך כך, כדאי שתלכו ליעוץ זוגי. לא שאני יכול לומר לך בודאות שהתהליך הזה ייתן לך את מה שאת רוצה, אבל בלי זה תישארי היכן שאת עכשיו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083