טנגו זוגי: כשצד אחד מוביל
עמית
משקעים שקועים
⌄
שלום,
נכנסתי במקרה לפני כמה ימים והתחלתי לקרוא את ההתלבטויות של אנשים והזדהתי, אז החלטתי לכתוב. הסיפור שלי הוא קצת שונה; אני במערכת יחסים מזה שנה וחצי, אני ובן זוגי באנו מעולמות שונים ועם כל הפערים אני חושבת שהתחברנו ולא במקרה. כנראה היה לו את מה שאין לי וכך ההפך אצלו. אני בת להורים גרושים, כל הזמן ראיתי מריבות ומחלוקת בבית וכנראה המשקעים הללו יוצאים כעת. אנחנו רבים המון על שטויות וישנם נושאים שחוזרים על עצמם חוזר וחלילה. אני מרגישה שאנחנו לא מתקדמים ואף נסוגים אחורנית. לבן זוגי יש חברים הרבה יותר משיש לי וכשהוא נמצא איתם אני מתחילה לטלפן אליו הרבה, ועל שום מה? לא יודעת, במקרה אז אני נזכרת בכל מיני דברים ואני מוצאת את הזמן לשוחח איתו בטלפון. אני טיפוס שאוהב לדבר, אפילו קצת יותר מהנורמל. העניין שבזמן האחרון העובדה שאני תמיד שם בשבילו, יוצר איזה אי איזון בינינו, נראה לי שהוא מקבל אותי מובן מאלוי, ואני זו שהובלתי אותנו למצב הזה. אני מרגישה על סף הצוק. אני חושבת שאני חייבת לטפל בעצמי לפני שיהיה מאוחר מדי. יש בינינו בעיות (כמו לכל זוג) אבל לי יש בעיות עם עצמי, מה אתה חושב? תודה ויום כתום.
ד"ר אורן חסון
טנגו שייך לשניים: כאשר קצת יותר מדי
⌄
עמית יקרה,
אני לא יודע אם היום הכתום שכתבת מרמז על התנתקות קרובה שאת מתכננת, ואולי אני לא מעודכן ויש לזה משמעות נוספת. אבל לעניינך, בהחלט יכול להיות שאת צריכה לטפל בעצמך. אלא שפעמים רבות שניים רוקדים טנגו, גם כשאחד מהם הוא שמתנהג באופן "נורמטיבי" פחות. כי גם התאור שלך את ההתנהגות שלך, אינו פוסל את האפשרות שהוא זה שמוליך אותך לשם בדברים קטנים בהתנהגות שלו. אלו דברים שתדעי הכי טוב בטיפול. אם את חושבת שזה חשוב ושווה, לכי לעשות את זה.
עמית
טנגו שייך לשניים: כאשר קצת יותר מדי
⌄
לד"ר חסון שלום, אל דאגה, כוונתי ליום כתום היתה לבבית ותו לאו. באשר לעצתך, לא כל כך הבנתי אותה. אני יודעת שלטנגו יש שניים, אבל תמיד אחד יותר מוביל. נראה לי כי הבעיה היא שאני מקצינה מעשים ו/או פעולות במערכת היחסים והוא פחות, אולי בגלל זה אני מאדירה דברים הרבה יותר ממנו, לא?
ד"ר אורן חסון
תנועות קטנות
⌄
עמית יקרה,
התכוונתי לכך (וגם כתבתי, כך היה נדמה לי) שלפעמים התנהגויות קטנות שלו, שעלולות להיות כמעט בלתי מורגשות, הן אלו שגורמות לך להגיב בגדול, ושאז את שמה לב בעיקר להתנהגות שלך, ולא לאמצעים שבהם הוא משתמש כדי להצית אותך. אני לא אומר שזה מה שקורה אצלכם, אבל זה קורה לא פעם, ויש לשים לב גם לזה. כמו למשל אם הוא מזכיר קצת יותר, במודע או שלא במודע, וכדרך אגב, בחורה מסויימת שאת מקנאה בה יותר, או דברים שהוא יודע שאת לא אוהבת שהוא עושה.
עמית
תנועות קטנות
⌄
תודה. לקחתי בעניין את תשובתך. מה אתה מציע לעשות? איך להתנהג?
ד"ר אורן חסון
תנועות קטנות
⌄
עמית יקרה,
אנחנו שבים, אם כך, למכתב הראשון שלך ושלי:אמרת שאת חושבת שאת חייבת לטפל בעצמך, ואמרתי לך שזה יכול להיות רעיון טוב. אלא שכאשר תעשי זאת, קחי בחשבון גם את ה"תנועות" שבן זוגך עושה, כגורם מניע אפשרי, ולא רק את אלו שלך. אם את חושבת שאת זקוקה להכוונה, לכי לטיפול אצל מי שיחסים ותקשורת בין-אישית הם חלק מתחום התמחותו, כלומר, שעוסק גם ביעוץ זוגי, ולא רק בטיפול נפשי.