התמודדות עם שקרים בזוגיות
בחורה
התלבטות תמידית
⌄
הכרתי דרך האינטרנט בחור שגר בחו"ל, התאהבנו אחד בשני כבר בשיחות הראשונות. הוא הגיע לארץ כדי לפגוש אותי והאהבה רק פרחה כמו שמעולם לא חשתי בעבר. ואז נסעתי לגור איתו. לפני שנסעתי הוא סיפר לי דברים אודות העבר שלו ולא דייק בפרטים, הוא סיפר שהוא טייס ובאמת יש לו רישיון טייס אך מעולם לא טס כשהייתי בחו"ל, הוא סיפר על ידידה שהיא רק ידידה אך גיליתי תמונות שבו אין ספק שהיה ביניהם גם מין ואולי יותר מזה, גיליתי שהם גרו באותה דירה אפילו בזמן שהוא היה אצלי בארץ, הוא אמר שהוא היה נשוי פעם אחת ופעם אחת רק לשם הגרין קארד אך מצאתי תמונות שלו ושל אשתו לשעבר במקומות נופש רבים בעולם ואף בישראל (חברים שלו רמזו לי כששאלתי שהם בעצם גרו ביחד) ועוד כמה שקרים "לבנים" כאלה שגיליתי רק לאחר שהגעתי לשם.אני באופיי קצת חשדנית וקצת קנאית , מעולם לא באובססיה אך ברגע שגיליתי את השקרים התכונות הללו יצאו בשיא כיעורן ולא הצלחתי להתמודד איתן, נכנסתי לאימאל שלו (אני יודעת שזה מעשה נורא), והתחלתי לחקור אותו לגבי העבר ולגבי נשים ידידות שלו ולא נתתי לו מנוח.אני מאד אוהבת אותו ויודעת שיש בו הרבה יותר תכונות טובות שמאד חשובות בבן זוג אך אני גם יודעת שהוא מסוגל לשקר לי כמו ששיקר בעבר.הדבר מטריד אותי מאד ולכן חזרתי ארצה כדי לחשוב. ניסיתי לקבל עזרה מכולם ועדין לא הצלחתי להגיע להחלטה ולכן אני כרגע בארץ בלי עבודה, בלי דירה, בלי אוטו.... מרגישה תלושה, לא יודעת אם לנסוע שוב ולשכוח מהשקרים או לעזוב אותו ולהשאר בארץ.הוא מצידו לא מוכן להודות ששיקר וטוען שאין לי זכות לשאול על עברו וזה לא מענייני מה שקרה בעבר שלו במערכות היחסים הקודמות שלו. ובאמת לגבי נשים אחרות שהיו לו בעבר לא שאלתי מעולם וממש לא עניין אותי אבל לגבי אלה שהוא שיקר לי אודותן אני כן רוצה לדעת את האמת.אני בהתלבטות גדולה מאד כי בנוסף לשקרים יש עוד דברים שיקשו עליי את החיים איתו כמו הבדידות שבחיים בחו"ל (רחוק מהמשפחה והחברים), אין לו ניירות עדיין וכמובן שגם, הוא עצמאי ולכן אין לו עבודה קבועה, החברים שלו לא מי יודע ברמה... למרות שהוא אחד האנשים החכמים והמעניינים ביותר שפגשתי בחיי, לצערי הוא משתמש בחוכמה שלו לא באפיקים הישרים.אני בהתלבטות נוראית, ממש כבר לא מסוגלת לחשוב בעצמי אנא עיזרו לי.תודה
ד"ר אורן חסון
התלבטות זמנית
⌄
בחורה יקרה,
השקרים שאת חושבת שהוא סיפר לך, הם יותר משקרים "לבנים". הם באים לעשות לך מניפולציה, ולהפעיל אותך לרצונו, דרך שקרים על עובדות שהוא חושב שלא ימצאו חן בעינייך. ואת צודקת בכך שאת חושדת שאם הוא עשה זאת עכשיו, לא תהיה מניעה מצידו לעשות זאת גם אחר-כך. ולכן, הבעיה שלך אינו העבר שלו, אלא העתיד שלכם. וזו הסיבה שלך לעסוק דווקא בנקודות הללו.כרגע, העובדה שאת באויר כאן, לא מסייעת לך לקבל החלטה, כי עוד לא בנית לך אלטרנטיבה. אלא ששם, את גם תהיי תלויה בו, וגם אין כל כך הרבה על מה להתלות. אני לא יכול להחליט בשבילך מה עדיף. אלו דברים שאת תצטרכי להחליט בעצמך. אולי תחליטי שאת לא רוצה להתעסק עם משהו ערטילאי, שאת לא רואה לו עתיד טוב, ואולי תרצי דווקא לחזור אליו ולאסוף יותר מידע, אבל בתנאי שתמיד תשמרי לך אופציה לעזוב כשזה לא ימצא חן בעינייך. בין אם זה ייקח לך שבועיים, או שנתיים. דאגי שיהיה לך לאן לחזור, ושתרגישי טוב עם זה, אחרת את עלולה להיות שם כשרע לך, רק כי תחשבי שאין לך משהו טוב יותר.
בחורה
התלבטות זמנית
⌄
ראשית, תודה רבה על התשובה המהירה והעניינית.רציתי לשאול אותה בנוסף, האם אתה חושב שהיה מקום מבחינתי לשאול אותו לגבי מערכות יחסים זוגיות שהיו בעברו. למשל לגבי משהיא שהוא סיפר שהיא רק ידידה שלו ואני התעקשתי לשאול האם היה ביניהם קשר מיני או לא (תחושות הבטן שלי ניבאו שהיה ואחר כך התמונות במחשב הוכיחו את תחושת הבטן והוא טען שלא היה קשר כזה פרט לידידות)? האם הוא עשה זאת בהתחלה מפחד לאבד אותי אך הוא אינו שקרן תמידי?הבחורה הייתה חשפנית בארה"ב ויכול להיות שהוא התבייש בעברו...האם ישנן סיבות שיכולות לעמוד לטובתו בעניין השקרים?האם ייעוץ זוגי יכול לפתור בעיה כזאת של שקרים? (הוא מבחינתו חושב שהבעיה היא אצלי ולא אצלו אך מוכן ביותר ללכת יחד ליעוץ זוגי ואף מעודד על כך).האם אני מבלבלת לעצמי, לחברים שלי, למשפחה ולך את המוח לחינם ופשוט כדאי להמשיך הלאה בלעדיו?תודה מראש, המתלבטת הזמנית
ד"ר אורן חסון
התלבטות זמנית
⌄
בחורה יקרה,
בהנחה שהוא שיקר, מן הסתם הוא עשה זאת כי חשב שתגיבי לא טוב. למה חשב כך, זו שאלה נפרדת, ואולי את יכולה להשיב על כך טוב ממני. לגבי השאלה אם הוא שקרן תמידי, אין לי כלים לענות לך, ובאשר ליתר, כבר השבתי לך. קראי שוב את המכתבים הקודמים. יותר מזה פשוט אין לי אפשרות לדעת, ולא אחרוץ גורלות שלך ושלו רק על סמך ניחושים כשהרבה דברים יכולים להיות ברקע, ושאיני יודע. ומן הסתם, גם לך לא כדאי לקבל את עצתו של אדם, גם אם הוא מומחה בתחומו, כאשר יש לו מידע חלקי בלבד, אלא כקו מנחה לחשיבה.במילים אחרות, האחריות בהחלטות, לאחר כל קבלת העצות, היא שלך. גם אם זה קשה לך.