טיפים לתקשורת זוגית יעילה
רוניתה
בעלי מיתעלם ממני לחלוטין
⌄
אני נשואה שנה וחצי 39 בשבילי זו פעם ראשונה בשבילו שניה מההתחלה השקעתי בחיי הנישואין נתינה אהבה השקעה בכל תחום מיני ריגשי יש בנינו יחסי מין אבל אני תמיד הצד שמשקיע בעלי לא יוזם כלום איתי לא יחס לא תשומת לב לא שיחות לא מגע לא חיבוק לא מילה טובה יש לציין שהוא יודע לתת עצות לכולם מנהל שיחות יומיומיות עים אימו מפרגן ומחמיא לאחותו אני עציץ בבית אני אישה מאוד נאה סקסית מושכת אנרגטית חמה אוהבת בעלי קר עסוק בעצמו כל היום במחשבות כל היום בספה אני מנקה עושה הכל בבית גם עובדת בחוץ גם בבית בעלי לא מרים כוס אני לא מרגישה נאהבת לא מרגישה אישה מושכת לא מרגישה נשואה לא מרגישה כלום לא מתיייחס אלי בכלל שאני מנסה לדבר הוא פותר אותי בתשובה תפסיקי להיות נודניקית אני בטיפולי פוריות והם לא מצליחים כי אין לי שותף אני עצבנית בגללו אני במתח קבוע בגללו. אני מרגישה אדם מת בשביל מה התחתנתי בכלל ?יכלתי להביא ילד לבד מתרומת זרע כתוב לא טוב ההיות האדם לבדו אני לבד גם ככה ייעוץ לא יעזור .נידמה לי שאני נותנת את העצה לעצמי אני אשחרר אותו ממני שיהיה לבד עים עצמו זה דבר שהוא מאוד אוהב להיות בו
ד"ר אורן חסון
יעוץ זוגי בזמן טיפולי פוריות
⌄
רוניתה יקרה,
באופן ברור, התקשורת ביניכם לא עובדת כראוי. איכשהו, כאשר את מנסה לשדר שאת זקוקה לעזרה, המסר הזה לא עובר, ולכן את מרגישה מה שאת מרגישה. הסיבות לכך יכולות להיות סיבות שונות, ולכן קשה לי לייעץ לך במדוייק. אחת האפשרויות היא שאת לא יודעת לבקש.לבקש, לא לדרוש. זה לא כל כך פשוט, כי זה לכאורה הופך אותך לחלשה, או משאיר אותך בתחושה לא נעימה שאת מטרידה אותו, והיה לך הרבה יותר נוח ונעים לו הוא היה מתנדב לעזור. אבל פעמים רבות זה בדיוק מה שצריך. פשוט, לבקש. נסי: אמרי את הדבר הכי פשוט, כמו – אני צריכה את העזרה שלך, בוא שים יד. או: שים בבקשה את הכלים בכיור, או: אני גמורה עכשיו, תרחץ כלים בבקשה. ולא לשכוח להגיד תודה אחר-כך.אני לא יודע אם זה יעזור, כי אני לא בטוח אם שם הבעיה, אבל פעמים רבות התשובה יכולה להיות באמת כל כך פשוטה, גם אם ברור לי שלבצע את זה לא כל כך קל. אחרת היית עושה זאת קודם.אבל יתכן שהבעיות מגיעות ממקורות אחרים. אם הדרך שהצעתי לא עבדה, לכו ליעוץ זוגי. ככלל, מנסיוני, רצוי שטיפולי פוריות ילוו ביעוץ זוגי. זה תהליך קשה רגשית, קשה פיזית, עמוס בהורמונים, ומלחיץ לשני הצדדים. במקרים רבים מדי קורה שדווקא הגבר הוא זה שקל לו לברוח מאחריות ומהמאמץ הרגשי, גם אם כל התהליך מתקיים בשל ספירת זרע נמוכה.