התמודדות עם תדמית זוגית

תאריך פנייה: 16.07.2011 מס׳ הודעות: 4
חיפוש נושא
גולברית
גבוהה ממנו
16.07.2011 • 23:11

שלום רב,
אנחנו נשואים כבר כמה שנים ומצפים ללידה ראשונה. אני אוהבת את בעלי מאוד יש לנו חיבור מדהים ביחד ואהבה גדולה הבעייה היא שהוא נמוך ממני (אני גבוהה מהממוצע) ולמרות שזה משהו שכמובן ידעתי לפני החתונה זה עדיין מציק לי!אני כל הזמן מחפשת זוגות מסביבי שהאישה גבוהה מהגבר, אני לא מסוגלת להצטלם איתו בעמידה, אני לא רוקדת איתו באירועים בגלל זהרק לציין שלו זה בכלל לא מפריע...איך מתגברים על ההפרעה הזאת?? הרי מה הוא אשם הוא לא יכול להשתנות...

ד"ר אורן חסון
מה שאחרים חושבים
17.07.2011 • 22:55

גולברית יקרה,
אני חושב שהקושי שלך הוא בעיקר קושי תדמיתי. הכרתי פעם גבר שנמשך לנשים מלאות, אבל התחתן עם אשה רזה, רק כי זה מה שכולם עושים, וכי הוא רצה להיחשב כמצליח.הלכת אחר התכונות שיש לו שמשכו אותך למרות התדמית החברתית. זה אומר הרבה לזכותך, כי זה לא פשוט. אבל היום, עדיין קשה לך להתמודד עם זה. ואולי בעיקר כי הגובה היא תכונה בולטת לעין, כזו שכולם רואים מיד, בעוד שהתכונות הטובות שלו הן סמויות יותר, וצריך יותר זמן כדי להבין מה מצאת בו. אולי הפחד הזה שלך, שלא יבינו אותך מייד, ואולי אפילו שיחשבו שאת חסרת ביטחון ואמונה בעצמך אם "זה" מה שאת בוחרת, הוא זה שמרתיע אותך. אולי כי את לא סומכת על עצמך שיגידו שאם הוא הגבר שבחרת, סימן שיש בו הרבה דברים טובים. כי אחרת לא היית בוחרת בו. ואולי כי לכן, בגלל הפחד הזה, קשה לך להפגין את הגאווה שלך בגבר המוצלח שלך. לו היית יכולה לעשות זאת, היית כנראה מרגישה יותר בקלות שזה גם מה שאחרים חושבים.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
גוליברית
כל כך נכון!!
19.07.2011 • 09:02

ד"ר יקר
אתה גאון...זה כל כך נכון וזו כל כך האמת! זה הרי ברור שזה רק בגלל מה שכולם חושבים כי כשאנחנו לבד בבית זה לא מפריע לי בכלל...אז מעכשיו אני צריכה לשנן לעצמי כל יום איזה איש מדהים מצאתי ושאם אני אדע שהוא מדהים - כולם יראו את זה גם כן...תודה ויישר כוח!

ד"ר אורן חסון
יופי... בהצלחה!
19.07.2011 • 16:07

גוליברית יקרה,
אין לי די מילים לומר לך עד כמה אני גאה בך שהצלחת לשים את האגו בצד, ולראות את זה כך. מנסיוני אני יודע שזה ממש לא פשוט. בהצלחה!

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083