טיפים לשיפור תקשורת זוגית

תאריך פנייה: 17.12.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ali
שפת גוף
17.12.2006 • 03:50

שלום
ד"ר!אני בן 16 ואני מאוד מתעניין בשפת גוף. ולי יש כמה שאלות של שפת גוף, אשמח אם טענה עליהם :1.איך אפשר להראות אדם בעל אופי חזק, בטחון עצמי ורוגע בעזרת ישיבה, דיבור תנועות עיניים והידיים בזמן דיבור ובזמן של של הקשבה וישיבה ?2.איך להראות אדם מעניין כשהינך מדבר או מקשיב ?3.איך להתנהג כשהינך במצב לחוץ או מבייש ואתה לא רוצה שיראו שאתה במצב של בושה או לחץ?4.אדם ביישן מול קבוצה גדולה שלא מדבר , מה עליו לעשות במקרה זה איך למשוך לעצמו צומת לב ועניין ?5.אני מאוהב בילדה אנו מכירים זה את זה אך לא דיברנו כימעט, איך לגשת עליה ולקרב יחסים איתה ?איך לעניין אותה ?מבחינת שפת גוף איך להתנהג כשאני ידבר איתה (סביר להניח שאיהיה לחוץ)?6.אני אדם קצת ביישן (ירשתי מאימי) מעמדי בחברה טוב.איך אפשר "להזיז" את הביישנות ולהיות קצת יותרפתוח ולא להראות סגור ואדם שקשה להתחבר איתו כי אני אדם די חברותי ולא סגור אך שמתי לב שאני נראה כך.אשמח אם תענה לי בהרחבה ותציע ספר טוב על שפת גוף.בתודה אלי !.

ד"ר אורן חסון
לדבר איתה בתנאים לוחצים פחות
19.12.2006 • 02:00

אלי יקר,
האמת היא שאני לא מכיר ספר שהוא באמת טוב. יש מעט ספרים עם מספר יתרונות, והרבה ספרים עם המון חסרונות, שרובם הם שיש בהם הרבה שרלטנות ואי דיוקים, בלשון המעטה. הספר הטוב ביותר בעברית, שגם בו יש אי דיוקים לא מעטים, הוא זה של נילי וגבי רעם: נשים וגברים מעבר למילים.מעבר לכך, לצערי לא אוכל לעזור לך במסגרת הפורום. אתה מבקש תשובות בהקף של כמה פרטים בספר. הכי פשוט (שאלה 5 שלך) הוא להבין מתי אתה מרגיש לחוץ, ולשנות את התנאים לתנאים כאלה שבהם אתה לחוץ פחות. ולשם כך, נסה להיות יצירתי, אבל באופן שלא יזיק לסיכויים שלך (כלומר, אם אתה מרגיש הכי טוב כשאתה במים, אל תפיל אותה למים "בטעות" כדי להתחיל לדבר איתה שם, כשאתה מציל אותה).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083