אלימות במשפחה: מה הצעד הבא?

תאריך פנייה: 05.04.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
עלמה
האם כדאי להתגרש?
05.04.2012 • 15:54

שלום
ד"ר חסוןאני נשואה 15 שנה + 3 ילדים.בעלי אדם טוב, אך איש עצבני ורגזן. הוא חסכוני מאוד למרות שאין אנו חיים בחובות. הוא מרים ידיים על ילדינו וגם עליי לעיתים. לאחרונה הרים ידיים מס' פעמים גם עליי, מקלל, משפיל מאוד ואף שובר כל מכשיור שיהיה לידו כאשר ייתעצבן. ישבור פלאפונים, טלויזיות ושאר. בעבר היה לי בטחון עצמי וכיום אין לי. הצעתי לו ייעוץ זוגי והוא אינו מוכן בטענה שאין לו בעיה.מאחר, ואני חיה בהשתדלות לרצות אותו, למרות שהוא איש נקי ועוזר לי בנקיון הבית והכביסות אך רואה זאת כאילו עושה לי טובה ואין גברים אחרים שעושים זאת, תמיד מאיים שלא ינקה יותר, מאיים שימכור לי את הרכב אע"פ שהרכב על שם שנינו.כשהוא מכה את הבן הבכור, אני פוחדת כי המכות שלו די חזקות. עייפתי מלנסות ללכת לפי דרישותיו, עייפתי מלפחד ומצאתי את עצמי בבזבוז אנרגיות על לרצות אותו כדי שלא יתרגז. הבנתי שלא נשארתי עם האופי הטבעי שלי, ואני רוצה את הילדים שלי מאושרים ושמחים בלי שיראו שאמא מפחדת.הלכתי להתייעץ עם פסיכולוגית בנושא, והיא הבינה מתוך דבריי שאני רוצה לעזוב אותו, כי אני כבר נגעלת מהידיים שלו.ד"ר, לפני שאני עושה את הצעד הבא, אשמח לקבל תגובתך בנושא.

ד"ר אורן חסון
הצעד הבא
05.04.2012 • 18:13

עלמה יקרה,
התובנה שאת רוצה לעזוב אותו "כי את נגעלת מהידיים שלו" נראית לי פשטנית מדי. האם זה באמת מה שאמרה לך? הוא אלים. האם בגלל זה את נגעלת מהידיים שלו? זה נראה לי יותר כסימפטום הממזער את הבעיה מאשר תאור הבעיה עצמה.טוב שהלכת לפסיכולוגית. את צריכה להיעזר בה כדי לקבל כוח לעזוב, כי בעלך אלים. זה יפה שהוא אדם טוב, אבל מדברייך אני מבין שהוא אדם טוב רק לפעמים, כי אדם טוב אינו מכה את אשתו ואינו מכה את בנו, ואינו מאיים לנקוט בסנקציות כמו מכירת הרכב של אשתו אם לא תעשה מה שהוא רוצה.לפי מה שאת כותבת, חשוב שתעשי את הצעד הבא. את צריכה להאמין שזה הצעד הנכון, ולשם כך הלכת לפסיכולוגית. לא ברור לי מה זה "הלכתי להתייעץ עם פסיכולוגית בנושא", כי את צריכה יותר מאשר התייעצות חד פעמית ועצות אינסטנט אם זה מה שעשית. את צריכה ליווי שייתן לך כוח להיפרד, והאלטרנטיבה היחידה יכולה להיות יעוץ זוגי והתחייבות של בן זוגך במהלך הטיפול ללכת לסדנה או לטיפול שיעזור לו להתמודד עם האלימות שבתוכו. כל דבר אחר אינו מספיק בשבילך, וגם לא בשביל ילדייך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083