טיפים לשיפור מערכת יחסים
אודליה
אני עושה הכל!!
⌄
אני נשואה מזה כבר 3 וחצי שנים , יש לי ילדה מדהימה בת שנתיים וחצי, אנחנו זוג צעיר אני בת 26 ובעלי 27 וחצי. בעייתי היא כזו! אני עושה הכל בבית אני קמה מוקדם לוקחת את ילדתי לגן,ולאחר מכן הולכת לעבודה עד השעה 16.00 , מוציאה את ילדתי מהגן, הולכת הביתה אוכל, כביסות, ניקיון, לשחק עם הילדה, להביא חברה לילדה, מקלחת לילדה בשעה 20.00 בקבוק חלב ולמיטה, בעלי חוזר בשעה 20.00 נשכב על הספה...מחכה שאני אמזוג לו את האוכל, שאני אשטוף כלים, ושאני אחזור בפוזה מגרה!!! ושאני אפנק אותו!! כי הוא עבד קשה היום~~ אני מותשת עצבנית..לא הכרתי אותו ככה מעולם, הוא לא מוכן לזוז, אני גם לא יכולה להעניש אותו בשום דרך, כי ברגע שאני כועסת הוא לא שוכח שבועות ארוכים ומעניש אותי, ולא מדבר איתי, ויוצא בכעס מהבית, ואומר שאני מורידה לו את הכבוד, ואני מדברת אליו מגעיל..זה נכון אבל רק בגלל שאני כבר לא יכולה יותר!! הוא לא מוכן לעזור בכלום..ואם הוא כבר עוזר זה אחרי תחנונים... מה אני יעשה האם גירושין זהו הפיתרון? תעזרו לי אני אובדת עצות
נויה
עצה קטנה עד שתקבלי תשובה...
⌄
פשוט המצב שלי דומה לחלוטין והחלטתי ביום אחד שאני מנסה לפתור אותו ללא עצבים וללא תלונות כלומר בלדבר. ביקשתי את עזרתו בדברים מסויימים כמו: אתה יכול בבקשה למלא לי אמבטיה לילד, אתה יכול בבקשה להכין את בקבוק השינה ועוד. נעזרתי בו בצורה יפה בלי כעס , אם ענה שהוא עייף אז וויתרתי ללא פרצופים אפילו עם חיוך. כמובן שמאוד עוזר לדבר יפה ו"לעודד" אותו, וואו איזה מזל שעזרת לי ממש הייתי זקוקה לזה ועוד...למדתי שכולנו אוהבים לקבל חיזוקים חיוביים, לענות לבקשת עזרה ולו רק אם מבקשים אותה יפה ולהפסיק להתנהג כמו קורבן שעושה את הכל לבד ורק מתלוננת.לי זה עזר. מקווה שגם לך.
ד"ר אורן חסון
לעשות נכון יותר
⌄
אודליה יקרה,
נויה הציעה לך דרך מקסימה ונכונה. לא קלה לביצוע בגלל הקושי הנפשי, ותחושת חוסר הצדק, אבל אפשרית. ואם תעמדי בזה, ואם לא תתווכחי איתו אלא תבקשי או תאמרי את רצונך פעם או פעמיים לכל היותר, הוא יתעשת ויילך לקראתך. אולי לא בכל המרץ והנכונות שאת רוצה, אבל הרי עכשיו הוא לא עושה שום דבר, נכון? כלומר, מה שניסית עד עכשיו לא עבד. זו דרך שעובדת. קשה מאד, לא בגלל יותר עשייה אלא בגלל שהיא דורשת שינוי נפשי שלך. ואם את לא מצליחה, לכי ליעוץ זוגי, אפילו לבד, כדי ללמוד לעשות זאת נכון.