להתחיל מחדש לאחר פרידה
אני
כואבת
⌄
רשמתי לך ב-26/9 את שאלתי...הייתי במבוי סתום עם החבר שלי עקב סיבות שונות.חוסר אמון, טיול שלו בעתיד, המחוייבות שלו.אתמול נפרדנו ושמתי לקשר הזה סוף.מאוד קשה לי ואני בטוחה שגם לא....יש לי מין תחושה שלא מיציתי לגמרי את הקשר וזה מטריף אותי ...למרות שאני יודעת שהכי נכון לא להיות ביחד.הוא אמר לי אתמול משפט כל כך מטופש: "זה כנראה הזמן הלא נכון שהכרנו".אף אחד לא מתכנן זמן ואף פעם זה לא נכון. אני יודעת שאני החלטתי על סיום הקשר והכנתי את עצמי נפשית להכל אבל זה משגע אותי שתמיד אני מרגישה מין תחושה של הקורבן אחרי הפרידה.אולי התחושה נובעת מכך שגיליתי שהוא עוד ילד בשביל להתחייב...שהוא לא יוותר על החלומות שלו (והאמתי שאני לא רוצה שהוא יעשה את זה).זה הקשר הראשון (אחרי הרבה קשרים ) שהיה הכי רציני ומלא ברגש...איך אני ממשיכה מכאן?
ד"ר אורן חסון
ככה זה כשנפרדים...
⌄
אני יקרה,
יש לי רושם שאת מרגישה שאת הקורבן, כי את נשארת לחפש קשר חדש, ומתחילה מהתחלה, בעוד שהוא יוצא לדרך אחרת לגמרי – לנסיעה והרפתקה בחו"ל. זה יוצר את הרושם שאת הפסיבית, והוא האקטיבי, ולפיכך הוא לא יכול להיות הקורבן. אולי...יש לו עוד חלומות לפני מחוייבות, ולכך כנראה התכוון בכך שאמר – הייתי צריך לפגוש אותך לאחר החלום. הוא התכוון לעשות לך טוב, ולומר שהוא מוצא אותך ראויה לו, כשהוא יהיה מוכן. ומכאן, לשאלה הקריטית: מה הלאה? – קשה, אבל צריך להתחיל מהתחלה. קחי לך זמן חופש, אחר-כך, בהדרגה, התחילי לצאת עם גברים כדי להתרגל לזה מחדש, מבלי לצפות להתאהב מיד בהתחלה, ובהמשך, התחילי לחפש ברצינות רבה יותר. התאימי את הקצב ליכולות הרגשיות שלך. ככל שתביני עצמך טוב יותר, כך יהיה לך קל יותר לעשות זאת. ולהניח למה שהיה.
אני
ככה זה כשנפרדים...
⌄
תודה ד"ר חסון....על האינטליגנציה הרגשית בתשובותיך...עזרת לי מאוד