טיפים לשיפור זוגיות לאחר משבר

תאריך פנייה: 05.04.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלה
הנאה שפוגת בזוגיות
05.04.2014 • 13:05

שלום.
קוראים לי אלה ואני בת 40 נשואה עם ילדים .אני מבקשת להתיעץ בשאלה אישית לגבי מצב שבו אני נמצאת עם בעלי.[בעלי אוהב להתעסק בתשבצים , משחקים וכל מיני תחרויות , הוא משקיע בזה המון זמן בבית ולדעתי זה נהפך להיות אצלו כרוני כמו שתייה כי זכיה אחת מביאה זכיה שנייה וכך בא התאבון .כתוצאה מכך אני מרגישה מוזנחת מבחינה זוגית , בודדה ובהרבה מקרים אני יושבת לבדי בסלון ובעלי יושב מול המחשב ומתעסק בהאות שלו .כמובן כתוצאה מכך שהוא כל הזמן בעיסוקים האלה הוא לע עוזר לי בניהול הבית .שוחחתי איתו על כך וביקשתי שיגביל את עצמו מבחינת זמן כי אינני רוצה למנוע ממנו את ההנאות האלה רק שזה יעשה במינון הגיוני כי היום זה נראה לי כרוני מבחינת העיסוק וזמן העיסוק בזה , זה נראה לי חולני ומוגזם .לצערי כל בקשותי לא עזרו אולי לזמן קצר וכמו ממוכר הוא חזר לזה .בקיצור כל הסיפור הזה מפריע לי ופוגע בזוגיות ביננו וכמובן מרחיקה אותו ממני.לעטנתו עלי למצוא גם כן עיסוק והנאות שישלימו את הזמן שלי וזה לא חייב להיות ביחד איתו .אוקי קיבלתי את הצעתו והחלטתי לצאת עם חברות לפאבים וגם פעמיים בשבוע לריקודי עם (הוא לא רוצה ולא אוהב ריקודי עם ) ומאוד נהנת מהיצאה לפאבים ומריקודי עם .לצערי בעלי התעורר לחיים ודרש ממני להפסיק , זה מפריע לו שאני יוצאת עם חברות לפאבים ולרקודי עם .האם לדעתך עלי להפסיק עם זה ? או איך לשכנע אותו שהוא מכור והוא פוגע ביחסים ביננו ?תודה

ד"ר אורן חסון
לנצל לטובה
07.04.2014 • 23:57

אלה יקרה,
אני חושב שייתכן שלוח הזמנים של הארועים שכתבת עליהם לא לגמרי ברור. כלומר, האם ברגע שמצאת תחליף הוא מנסה לעצור בך, או שלאחר שנה שנתיים שבהם התרגלת למשהו אחר, הוא מנסה להפסיק זאת. האם הוא מציע לך בתמורה להיות איתך?אני מבין מכל אלה, בכל אופן, שיש ביניכם קצת מטענים של כעסים, שאיתם אתם צריכים להתמודד. כך או כך, נראה לי ששניכם רוצים יותר זוגיות, ובתנאי שהיא תהיה עם אוירה טובה. את מה שקרה ביניכם אפשר לנצל כדי להבין שאתם זקוקים זה לזה, ולדבר על כך מתוך רצון טוב להיטיב זה מזה, למרות הפגיעה שנפגעתם בשל לכאורה חוסר עקביות של רצון לעשות דברים ביחד או לחוד, ולחפש איך להיות זוג טוב יותר וקרוב יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083