טיפים לשיפור זוגיות: חלוקת תפקידים
אלינור
קשה לי...
⌄
היי,אני אדם מאוד פרפקציוניסט..מאוד חרד לכל דבר וחייבת תכנון...מאידך בעלי הרגוע והאדיש...שלא חושב על צעד קדימה..אצלו שום דבר לא מתוכנן הוא חי את הרגע ועד שהוא כבר מחליט לעשות משהו הוא בד"כ עושה טעויות..אני לא יודעת אם אני קשה מדי עם עצמי ולכן מרגישה כך איתו כי אני יודעת שאני קצת קיצונית או שבאמת הוא צריך קצת להזיז תתחת...ולעשות גם דברים מהראש.גם בחברות זה היה ככה (התחתנתי ממש לאחרונה) וגם אז זה הציק כי ידעתי שאני מתחתנת עם מישהו שלא ממש חכם ופיקח אבל יש לו הרבה מעלות אחרות וכנראה העדפתי אותן.עדיין הקושי הזה לשאת בלחצי החיים של שנינו כי הוא לא זזזזזז מלחיץ אותי.אני נלחצת מכל דבר קטן כגדול,מאוד אימפולסיבית בתגובות...מעמיסה על עצמי אלפי פרטים - הכל קפדני ומדוקדק..מגעיל לאללה והוא - ישן אוכל עובד ובזה מסתכמים חייו.יש אין עבורו אותו דבר.השבוע גיליתי שיש לו מינוס משמעותי בחשבון - כמובן הוא לא מתרגש...אני לעומתו לא מסוגלת להתמודד עם מינוס - חייבת שהכל יהיה מסודר.גם אם יהיה מינוס - הוא יהיה זמני.פתחנו חשבון יחד אבל עדיין אני בשלי והוא כביכול במשותף - שהיה שלו במקור.אנלא סומכת עליו,אנלא מרגישה שהוא יצליח לשנות הרגלים...הוא לא מבזבז על עצמו יותר מדי עדיין לא יודע לעשות שיקולים(נניח - ישלם כשיסיים מבצע כלשהוא פי 2 ולא ידע..ואז אני צריכה לחקור לבדוק עבורו והוא - "אה כן...רציתי לברר..)זה מעצבן אותי ואני שוב חוזרת ושואלת האם אני הקשה והקרציה או שהוא מגזים? ואי צודקת??אני לוחצת עליו לחסוך קצת לטובת בית וילד - בפועל מאז שהכרנו הוא במינוס והוא עובד!!!!אני כעת מובטלת ולחוצה יותר מתמיד.מה עושים איתו??נמאס לי.דרך אגב,דוג' עכשווית -עשו טעות קטנה בבנק- הוא ביקש מהם משהו.מיידע אותי כנראה כדי שאראה שהנה הוא יוזם פעולה ואז אני שואלת כמה זה עלה? השינוי?"אה...לא שאלתי..."אני מגזימה?חייבת דיעה אובייקטיבית.כי עם כל הכעס כואב לי שאני "משביתה" או גורמת לו להרגיש לא מוערך כי הוא לא עושה בכוונה.עדיין,,עד מתי אבין וארחם??זה כבר פוגע בחיים שלי.?דוג' קטנה ואחרונה - הוא במינוס כפי שציינתי אז אתמול ביקשתי לראות פירוט באינטרנט כדי שנתכנן טיול קרוב שלנו ואז ראיתי שהוא שיחרר חסכון קטן והחזיר אותו כי היה לחוץ בכסף- רצה להשתמש בסכום מסויים.שאלתי "למה לא שיתפת אותי..""לא זה סתם..החזרתי אותו.."עדיין - זה מעין שקר לבן כי הוא חושש לקבל ביקורת שוב אז הוא מעדיף לא לשתף.זה ממש הרתיח אותי.הוא כ"כ רוצה להיראות בסדר ומוצלח ואני לא נותנת לו חיזוק כי בפועל אין תוצאות....אז...מה?תודה על עזרתך.
ד"ר אורן חסון
לחפש את הדברים הקלים יותר?
⌄
אלינור יקרה,
הזוגיות שלכם טריה, ואת סופרת את המגרעות שלו אחת אחת. אבל יכול להיות ששכחת את היתרונות שלו, שבגללם התחתנת איתו. יכול להיות שמה שאת צריכה לעשות הוא לקבל אותו על המגרעות שלו (והרי אין כאן מגרעות שלא ידעת עליהן לפני החתונה), ופשוט לחלק את התפקידים שלכם מחדש. תני לו תפקידים פשוטים יותר, שיהיה לו קל ללמוד ולהכניס אותם להרגלים, וקחי על עצמך, בלית ברירה, את התפקיד המורכב של הניהול הכספי, ואולי גם דברים אחרים ניהוליים במשק המשפחתי שלכם. לימדי מה הוא יכול לעשות ומה לא, ונצלי את היתרונות שלו בדברים שבהם הוא טוב. וככל שתקדימו בחלוקת תפקידים שתתאים לאופי של שניכם, גם אם היא לא תהיה שוויונית, כך ייטב לשניכם.יכול להיות שהוא ישתנה, עם הזמן, אבל לא ברור כמה ומתי. לכן, אם את רוצה להשאר איתו, יכול להיות שהדרך הטובה ביותר לחיים הרמוניים איתו היא זו שהצעתי למעלה.