חרדות ופחדים בזוגיות
אושרת
עזרה
⌄
שלום,
אני אישה צעירה בת 22 ויש לי שלושה ילדים התחתנתי צעירה מאוד והחים שלי מאושרים יש לי בעל אוהב וילדים מקסימים כמעט הכל מושלם. חשוב לציין שאנחנו אנשים דתים.הבעיה שלי היא כזאת ,קשה לי להגדיר איך הכל התחיל אולי מזה שבעלי הוא טיפוס חברמן שאוהב מאוד להיות נחמד לכולם, לצחוק ולאהוב כל אחד .לא היה לי בעיה עם זה ,טוב היה לי שהבית שלנו תוסס ושמח .יש לי אחות צעירה בחורה בת 16 שהיתה באה לביתנו המוןאהבתי אותה מאוד והיא אהבה אותי ואת ילדי ועזרה לי רבות תמיד כולם צחקו ואמרו שהיא אוהבת להיות אצלי בכלל שהיא מאוהבת בבעלי הדבר לא הפריע לי בכלל למרות שידעתי שהיא מחבבת אותו ,הייתי מתקשרת ומזמינה אותה שבתות וחופשות והכל בכף עד שלאט לאט התחלתי להרגיש שהדבר הופך להיות מסוכן ואצין שרק אני הרגשתי כך בעלי המשיך להיות חביב ונחמד אליה כמו שהוא נחמד עם כולם ורק אני התחלתי לפתח דמיונות חזקים על דברים שקורים בסתר ואני לא מודעת להם.באותה תקופה הורי עברו דירה לעיר אחרת ולכן היא התגוררה בביתנו ואני עולמי הפך להיות קשה כל היום חיתי בדימיונות היתי פוחדת לצאת מהבית ולהשאיר אותם לבד היתי חוששת להכנס להתקלח שמה מה יקרה בינהם המחשבות הפכו להיות כפיתיות יותר ויותר ואני לא שיתפתי אף אחד אפילו לא את בעלי שכל כך אוהב אותי ולא ידע מכל הסבל שעבר עלי תמיד היתי אישה קנאית אבל השתדלתי לא להראות זאת כי לא רציתי לחנוק את בעלי ,אני אכתוב דוגמא למקרא שקרה ולא שלטתי בעצמי בעלי יצא מהבית ובאתו זמן גם אחותי ואני בלי שליטה התחלתי לדמין שהם ביחד והדבר הורג אותי ואני מרגישה שהגוף רועד לי בלי שליטה ואני מצלצלת אליו והוא לא עונה אז הדמיון גובר ואני לא מםוגלת לעשות כלום הילדים בוכים ואני כמו לא שומעת כלום ,וכך עד שהוא חוזר ואני יודעת שהכל שטויות והכל דמיון חזק שלי ושל המחשבה שלי וזה לא עוזר לי להשתחרר ,היום אחותי רחוקה ואני אוהבת אותה ולמרות זאת מעדיפה אותה הרחק ממני.רציתי לדעת אזה טיפול יעזור לי ואם בכלל יש כזאת בעיה ואיך מתמודדים איתה ,אולי אני אוהבת יותר מידי את בעלי עד כדי חנק? אם תוכל לענות לי איך מתמודדים עם דבר כזה אני אודה לך מאודאושרת
ד"ר אורן חסון
קינאה חזקה וחרדות
⌄
אושרת יקרה,
את מתארת מצב של חרדה מפני איבוד השלמות המשפחתית שלך. במצב הזה, ההדהודים בראש, והתרחישים הדמיוניים שהם יוצרים לך, הם אלה שבונים ומזינים את הפחדים. זה יכול לנבוע מחוסר בטחון, זה יכול לנבוע מרווחים שאת מרוויחה מסביבתך על-ידי האוירה שאת משרה סביבך, של חרדות (למשל, שליטה חזקה יותר על בן הזוג שלך, שמנסה לרָצות אותך), והפחדים שלך יכולים גם להיות מוזנים על-ידי בן הזוג שלך, כאשר הוא מרוויח מזה את הבטחון שתרצי אותו, ולא תחשבי על אף גבר אחר (וראיתי גם את זה). אני יכול להגיד לך מה שאת אומרת לעצמך, באופן רציונלי, שבטח אין בזה שום דבר, ושכדאי שתרגעי מהלחץ. אלא שבעוצמה של החוויות כפי שאת מתארת, יכול להיות שעבודה כזו על עצמך לא תספיק, וכדאי ללכת לטיפול, כדי להרגיע.