חיפוש זוגיות: מרוץ רגשי?

תאריך פנייה: 22.07.2006 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שירה
מיונים לבן זוג
22.07.2006 • 22:37

שלום
!אני מרגישה שנמאס לי כבר מכל הפגישות האלה,אני יוצאת לדייטים עם בנים והרבה יחסית, לא בכל יום אבל פעם בשבוע או שבועיים,אני בוחנת בכל פעם את הבחור אם הוא מתאים לי, רובם לא מתאימים לי ואני רוצה רק את מי שקשה לי להשיגוזה לא הדדי, לצערי........דיי נמאס לי כבר בזמן האחרון ואני מרגישה שאני בודקת בכל פעם איזשהוא מוצר ולא בן אדם שיעמוד בקריטריוניםשאני מציבה לעצמי......אשמח לתשובהתודה

לילה
מיונים לבן זוג
25.07.2006 • 08:34

שלום
שירה,אולי רצוי להשהות מעט את הפגישה הראשונה על ידי שיחות מקדימות בטלפון או באינטרנט. כך תוכלי לעמוד על טיבו של האדם שמולך עוד בטרם תפגשו, ולהפגש רק אם אלה שאיתם נוצרה תקשורת טובה ועניין משותף. באותו אופן - גם עם גברים שעומדים בקריטריונים שלך.בהצלחה!לילה

ד"ר אורן חסון
מרוץ שאנחנו לא מותאמים לו, רגשית.
25.07.2006 • 14:00

שירה,זה תהליך מעייף, החיפוש הזה. בימים אלה, בני המין השני הפכו להיות זמינים כל כך, כך שכאשר אנחנו רוצים קשר, אנחנו מנסים ומנסים, לפעמים רק כי יש לנו הזדמנות. אלא שאנחנו לא כל כך בנויים לנסות באינטנסיביות רבה כזו, כי זו מעמסה רגשית גדולה מדי. יכול להיות שאנחנו בנויים רגשית ליצור קשרים במינון קטן יותר, כי כך היינו עד היום, וכי המצב החדש הזה לא קל לנו. ולכן את מרגישה, ובצדק, שכל תהליך החיפוש אחר בן זוג הופך להיות מכני מדי. כמו בדיקת מוצר בסרט נע. וסביר שאת מרגישה כפויה לנסות עוד ועוד, רק כי כולם מנסים, ואת לא רוצה להישאר מאחור, לבד, כשמישהי אחרת תתפוס בדיוק את הגבר שמיועד לך. במילים אחרות, את נכנסת לתחרות כשאת לא מוכנה לכך רגשית. את לא היחידה. רבים אלה שמרגישים כמוך. אבל אולי, אם תביני שהסיכוי שלך להצליח למצוא מישהו, רב יותר כאשר את מוכנה לכך נפשית מאשר כאשר את לא, יהיה לך קל יותר להוציא את עצמך מדי פעם מהמרוץ הזה, להחלים, להתחזק, ורק אז לנסות שוב, ואולי גם באופן יותר מושכל, כאשר תבחני את האדם בכלים שיש לך, עוד לפני שתרוצי לדייט. הזמן שתתני לעצמך אמור לתת לך יותר כוח, כי לא תהיי במרוץ, ויהיה לך זמן יותר לבחון את מי שאת עומדת לפגוש בשיחת טלפון ובעזרת נתונים אחרים שתקבלי, ואל תפחדי לאבד את מי שלא יודע לעמוד בקצב. אם הקצב הזה יהיה לו איטי מדי, אזי סביר שגם הוא שבוי בתוך המרוץ הזה, ואולי הסיכוי שזה יצליח, יהיה לכן מראש קטן יותר. במילים אחרות, אני מקווה שתצליחי להביא את עצמך לשנות את הקצב, ולבטוח בו ובעצמך שהוא ייתן לך, בסופו של דבר, תוצאות טובות יותר, גם אם את לא בכל רגע בתוך המרוץ.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083