טיפים לשיפור זוגיות: איך לדלג על שאלות קשות
תם
שאילתות
⌄
ד"ר חסון שלום
רב,אשתי ואני נשואים 10 שנים.לפני כמספר חודשים חברה לפורום בו היו מפגשים.בפני לא הוצגו החברים אלא רק מפגש חברות.עם הזמן גיליתי תכתובות צאט בסגנון אינטימי ביותר (לא מיני) עם בחור מתוך הפורום, בסגנון געגועים אחד לשני כמו זוג נאהבים.עם גילוי הפרשה החלטתי להתגבר על פירוק הנישואים כי יש בי הרצון להציל את נשואי, שכן אהבתי אליה הינה מעבר לתחושת הכעס והתסכול.לטענתה לא קיימה יחסי מין עם הבחור ויש בי את הצורך והדחף לדעת את האמת שלא נותנת לי מרגוע בחידוש המערכת הזוגית.ידוע לי כי בשלבי הגילוי הראשונים לא נתקה את הקשר עם הבחור באופן מוחלט אך עושה רושם לפחות כי לאחרונה הקשר הופסק (לא בשליטה שכן התקשורת בינהם, אם קיימת, היא בשעות העבודה).1.היא טוענת לאהבתה האין סופית אלי למרות שאני מבחין בגעגועים לבחור.2. האם אני צריך לנבור לדעת את האמת בעניין המיני, או יש לדלג ולהמשיך הלאה?3.האם אנו צריכים לדבר על הפרשיה או עדיף להמשיך הלאה בידיעה שעלינו לתקן נושאים וחסכים בזוגיות כולל יעוץ זוגי?4.אני מרגיש באופן פרדוכסאלי שאני הוא זה שמעניק לה הרבה יותר חום ואהבה ולא היא שנותנת מצידה למרות שלטענתה מצידה היא זו שמנסה לרצות אותי.5.האם זה בסדר שהיא עדיין בקשר עם חברים וחברות מהפורום (לטענתה לא כולל אותו ומצהירה באופן החלטי כי הקשר עימו הופסק).6.אני לפעמים מרגיש גדולה על היכולת הבלתי נלאת להתגבר על הבגידה (בעיני לפחות) ויחד עם זאת תחושת עלבון וחוסר ידיעה או אי ודאות שמטריפה את דעתי.יש לנו ילדים וכמובן שהיו יתד עיקרי בקבלת ההחלטה שלי.עצתך תהיה ברוכה,תם
ד"ר אורן חסון
אם אתה יכול לדלג מעל השאלות הקשות
⌄
תם יקר,
אם אתה יכול לדלג מעל שלב השאלות הקשות, ולהמשיך הלאה כאילו הכל בסדר, הסיכוי שיהיה בסדר אולי יהיה גבוה יותר, כי האוירה תהיה טובה יותר. אם אתה לא מסוגל לכך, אז האוירה ממילא לא תהיה מספיק טובה, כאשר אתה שומר את כל הכאבים והכעס בפנים. זה לא יכול שלא לצאת החוצה באופן כזה או אחר.אני לא יכול לענות לך באשר לפורום, כי אני לא יודע הרבה על מה היה שם ומהו הפורום, ומי החברים בו ומה מטרתם. אבל אני יודע מספיק כדי לדעת שאתה לא בוטח בה. לפיכך, בגלל כל התחושה הזו שלך של חוסר ודאות, ובגלל התנודות הרגשיות שלך והמתח שבו אתה נתון, אני חושב שכדאי להגיע לייעוץ זגי, כדי שתוכל להעזר בתהליך הזה להבין מה קורה לך ולה, וכדי שהיא תוכל להעזר בתהליך הזה, כדי לבנות את אמונך מחדש, וגם, כדי להבין את מהות הקונפליקטים ביניכם ואם ואיך אפשר ליישב אותם, כי עדיין ישנם כאלה