קשר מורכב: איך להתמודד?
רפאלה
חברות טובה
⌄
ד"ר חסון שלום.
אני אישה כבת 36 מנהלת מע" יחסים עים נשוי כבר מ"ס שנים . טוב לי בה. אנני בנויה לזיגיות . הקשר בנינו מבוסס על חברות טובה שהתפתחה לרומן אמיתיתי ודיסקרטי.ניתקתי קשר איתו למ"ס חודשים ושוב חזרנו לשוחח. כיום הוא נקלע למ"ע יחסים עם נשואה על בסיס של שיחות חולין וריגושים ללא מין מלא { בטענה שהוא חושש מימנה}הוא שיתף אותי {אני מלאת רגש אליו.} קשה לי עם התיאורים עליה . ומלל על מה שהיא מעוררת בו.הוא משתף ומתייעץ וזקוק לחיזוקים מימני להניח לקשר הזה שכן הוא חושש מאוד.ניפגשנו היה מין ניפלא בנינו ואני חשתי שהוא מפנטז עליה אים כי הייתה הכחשה מצידו.אני מחוברת אליו ריגשית ונפשית ולעולם לא אפגע בו או בבני משפחתו .כיום אני נאצלת לשמוע אותו מידי יום על הקושי שלו להתנתק מימנה ולשוב אליי {כי אני בטוחה ושנינו רוצים אחד את השני פיזית ונפשית } אם כי לעולם לא יתגרש וזה בסדר .אין לי אמצעים להיות קשובה לו ללא הפרדת רגש אני מתאמצת מאוד להאזין לו והוא עונה לי שהיא ממשיכה להטריד אותו ונימצאת בשלה.דרכי עם הסיפור הוא חש ביטחון מלא ורוצה להחזיר את הקשר בנינו ללא הקשר שלו איתה.מה עלי ליעץ לו ואיך עליי לנהוג ע"מ להחזיר אותו אליי בבקשה אני נואשת קשה לי להבין שיש לו ריגוש מאחרת {אישתו לא בתמונה} בבקשה עזור לי להיות לצידו מבלי להפגע ולשמר לי אותו כחבר.סליחה על אריכות המיכתבמודה לך על הזמנך בקריאת המכתב.מצפה לתשובתך בהקדם .
רפאלה
חברות טובה
⌄
ד"ר חסון שלום .
בבקשה אני נואשת מאוד כל יום קשה לי יותר אין לי שליטה על דברים מינימליים ביום יום אני יודעת שהוא מאוהב בה חייבת לשמר אותו אך גם להקשיב לו. את תשובתך אשמח לקבל פה יש לי בעיה עים כתובת במייל שלי .
רפאלה
חברות טובה
⌄
ד"ר חסון שלום .
זו הכתובת שלי אנא בבקשה עזור לי בהקדם האפשרי. תודה לך.
ד"ר אורן חסון
חברות או אהבה? בכל מקרה, זה תהליך
⌄
רפאלה יקרה,
את צריכה לעשות הפרדת כוחות, כי את לא עומדת בזה רגשית. אני מבין שאת יכולה להתמודד עם מצב שבו הוא חי עם מישהי אחרת ללא אהבה, אבל לא עם מצב שבו הוא נמצא גם בקשר עם מישהי נוספת, עם אהבה. תגידי לו שקשה לך להתמודד עם זה, ושאם הוא רוצה להיות איתך בקשר, שיפסיק לספר לך מה קורה שם. זו הפרדת הכוחות הראשונה שאת צריכה לעשות. תני לזמן לעשות את שלו, כי ללא ספק יש לו בעיות בקשר ההוא. גם אם את לא רוצה להיות רק ריבאונד של אהבה נוספת, הרי ברגע שהוא התאהב בה, זה מה שנותר לך. לפחות נסי לחיות באשליה שזה לא קיים. הקושי הוא רק חוסר הבטחון שלך שהוא יישאר איתך, כשהוא מאוהב באחרת.אין לי נוסחת קסם, שאני יכול לשרבט לך בפיסקה אחת, שתגרום לו להפסיק להיות מאוהב בה, ולהתאהב בך. מצד שני, את יכולה להעזר באדם שמבין ביחסים ובחיזור, בין אם זה חברים/חברות, ובין אם זה אדם מקצועי, כדי לנסות ולשנות משהו. אבל זה תהליך, ולא זבנג וגמרנו.