טיפים לקשר: פלוסים, מינוסים ורגשות אשם

תאריך פנייה: 08.12.2014 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
מיכל
התייעצות לגבי זוגיות
08.12.2014 • 18:46

שלום רב,
אני בת 45 רווקה ללא ילדים (ללא לחץ של ילדים), נמצאת בקשר מזה כ- 4 חודשים עם בחור בן 44 גרוש + 2.מסתדרים מצויין, אך מידי פעם במהלך הקשר, מרגישה שלא סגורה על עצמי בנוגע אליו, יש התלבטויות מבחינת הרגש, עליות וירידות בזה גם שיתפתי אותו.בנוסף לכך יש בעיה שמטרידה אותי רבות, יש לי בעיות שינה לא קלות, מה שאומר שמתעוררת מכל רעש קטן בלילה וקשה לי מאוד להירדם שוב.הבחור שאיתו בקשר נוחר, מה שמשתמע מכך הוא שאם ישנה לידו חייבת להשתמש בכדור שינה/הרגעה כדי להצליח להרדם (שגם הוא אציין לא תמיד עוזר לי , אם מתעוררת יכולה להישאר ערה כל הלילה ויש לכך את ההשלכות)בבדיקת שינה שהבחור עשה התגלה כי יש לו הפסקות נשימה ולכן סיבת הנחירה, כשהפתרון היחידי לבעיה זו היא שינה כל הלילה עם מסיכה מסויימת.מקריאה באינטרנט הבנתי שלא פשוט למשתמש עצמו להתרגל למסיכה, כך שאיני יודעת עד כמה הדבר ישים. בפועל.ניסינו בכמה לילות לישון בחדרים נפרדים, אך זה פוגע בכייף של הקשר הזוגי, ובנוסף כנראה עצם התחושה שלי שיש עוד מישהו בבית בחדר אחר גם לא גורמת לי לשינה רגועה או לחוסר נוחות כלפיו היות וישן בסלון.האם לדעתך סיבת הקושי בשינה ובעקבות כך שימוש בכדור שינה וירידה באיכות השינה שלי, היא סיבה כשלעצמה מספקת לסיומו של קשר ? (יש 2 -3 לילות כאלו מינימום בשבוע שישנים יחד)מה היית עושה במקומי/ מייעץ לי ?תודה.מיכל

ד"ר אורן חסון
על פלוסים ומינוסים, ערך ואשמה
09.12.2014 • 16:23

מיכל יקרה,
יש לך בן זוג, ויש לו פלוסים ומינוסים. זה המכלול, ואת יכולה לקבל אותו על המינוסים שבו, או להפסיק את הקשר, למרות הפלוסים שבו. כך או כך, לא תקבלי חבילה מושלמת.או, לחפש דרכי ביניים, והצעת שתיים כאן: לישון בחדרים נפרדים, או שיתרגל למסיכה (ולא העלית אפשרות של ניתוח, שאני לא יודע אם היא ישימה במקרה שלו) או את לגלולות שינה. או לחשוב על פתרונות יצירתיים אחרים. לשניכם זה לא קל, ובכל דרך ביניים, שניכם תצטרכו לעשות מידה כלשהי של פשרה. ובין כל מה שאני קורא במכתבך, אני מבין שאת לא רוצה להרגיש שהוא עושה שינויים דרמתיים בשבילך. אולי כי את לא חושבת שמגיעה לך השקעה שכזו מצד בן זוגך, או משום שאת לא רוצה להרגיש רגשי אשם. מה שלא יהיה, חשבי על זה שוב, כי אולי כן מגיע לך (וחשבי למה אולי כן, בכל זאת), ואולי אין מקום לרגשי אשם (וגם כאן, יש מספיק סיבות גם לזה, וכדאי שתחשבי על זה קצת יותר).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
יעל
מנסיון, אטמי אוזניים טובים עוזרים
10.12.2014 • 11:53

יש את הפשוטים מספוג שעולים 3 שקלים בסופר פארם, ויש יותר יקרים שמתאימים לך לאוזן בחברות שמתמחות במכשירי שמיעה, ואז אלו אטמים מסיליקון שעולים 300-350 ש"ח.ממליצה שתנסי את הפשוטים קודם ואולי את היקרים יותר אחר כך, זה עוזר, בהצלחה!

מיכל
ליעל
10.12.2014 • 21:13

היי יעלהאם את מדברת מניסיון ?כי האטמים הפשוטים ממש לא עוזרים ואף בורחים מהאוזן....השינה שלי מאוד קלה...

יעל
תשובה
12.12.2014 • 09:32

כן, אני ישנה קבוע עם האטמים מספוג, זה עוזר נגד נחירות קלות ואם יש נחירות יותר קשות אני מעירה את בן הזוג ומבקשת שיתהפך על הצד.אבל מכירה מישהי שישנה עם האטמים מסיליקון היקרים יותר והיא אומרת שהיא כמעט לא שומעת כלום איתם.