טיפים לקשר חדש: אל תאבדי תקווה

תאריך פנייה: 03.09.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
איילת
אמביוולנטיות
03.09.2006 • 09:40

אני יוצאת במשך שבועיים עם בחור שמסריו לא ברורים לי.מצד אחד הוא מתקשר אליי תדיר ויוזם מפגשים ורוצה להפגש, ואף במפגש האחרון שלנו הוא התחיל לפרגן לי מעט דבר שלא עשה כה .ויש הרגשה שהוא כן מעוניין וכן רוצה, העובדות המעשיות מצביעות על כך. אבל מצד שני.....הוא לא שואל שאלות לגביי.אני די מבולבלת לגביו, מצד אחד הוא נורא מקסים מקסים ועדין....ומצד שני יש קצת קצר בתקשורת, אנו לא ממש מנהלים דיאלוגים מעניינים, רק שטויות עוברות ביננו ובעיקר ממנו, וזו הבעיה שדיברתי עליה בעצם שהוא לא ממש שואל אותי שאלות לגביי ומי אני ומה אני ואיך אני ועל העבר שלי ועל הקשרים שלי ומה אני אוהבת וכל מיני שכאלו שבד"כ שואלים ממש ממש בפגישות הראשונות ורק בפגישה האחרונה שלנו הוא התחיל לפרגן לי מעט. וזה גם גורר בלבול מצידי....כי אני נמשכת אליו ומחבבת אותו מאוד אבל חוסר הדיאלוגים וההתעניינות המילולית החסרה מבלבלים אותי ומקשים עליי.מה אתה חושב שהסיבה לכך? האם לוקח לו זמן להפתח, או האם זו האישיות שלו ?מספר פעמים דחפתי לכיוון של דיאלוג גם בשאלות לגביו וגם מעט דיברתי על עצמי (מכיוון שאף אחד לא שואל אותי:-), אני מפרגנת אני מתעניינת והכל נעשה מעומקי הלב, אני משתדלת מאוד לבוא בחוסר אינטרס לכל מקום שאני באה, ולבוא ממקום אוהב ותומך ומפרגן, אני עושה את זה באופן טיבעי כבר, אך אני די מיואשת מהקטע הזה ....שגברים לפעמים לא שואלים לגביי ומדברים על עצמם או לא מדברים כלל, או שמדברים על סתם שטויות, וזה לא שיש לי בעיה עם זה שהם מדברים שטויות ממש לא, אבל אני רוצה שיתעניינו בי ואני רוצה שישאלו לגביי , שיתנו לי את אותו היחס שאני מעניקה להם, שיתמסרו כפי שאני מתמסרת, ואני לא מצפה לאהבה גדולה בתחילת הדרך, אבל אני מצפה ליחס מילולי מתעניין .מה עושים? למה הם מתנהגים ככה ואיך אני יוצרת דיאלוג יותר פורה, ויותר מתעניין

ד"ר אורן חסון
זרז לעידוד שיחה אינטליגנטית
03.09.2006 • 14:30

איילת יקרה,
אין סיבה שתאבדי תקווה כל כך מהר. יכול להיות שמרוב עדינות הוא נותן לך לדבר, ולא רוצה להיות אישי מדי במקום שהקשר ביניכם עוד לא ממש התפתח. בסך הכל שבועיים, וזו רק התחלה. אם הוא כל כך מקסים, ואם את מעריכה שהוא בחור אינטליגנטי, תני לזה צ'אנס. סביר להניח שבסוף הוא ידבר, וגם ישאל.חוץ מזה, את יכולה לנסות להגיע איתו לארועים תרבותיים יותר, שמעניינים אותך, ואולי ישמשו זרז לעידוד שיחה אינטליגנטית, או לפגוש "במקרה" את אחיך או אחותך, כדי שיתנו לו נקודת אחיזה לשאלות נוספות. לא תמיד זה יעבוד מייד, אבל זה יכול.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083