קשר זוגי במבחן: מה גורם לבעיות?

תאריך פנייה: 03.09.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
המחפש תשובה
עתידו של ליבי הרך
03.09.2006 • 03:43

שלום
לך ד"ר אורן חסון.אני בחור בן 24 שמנהל רומן עם בחורה בת 19 (חיילת) מזה שנה שמתוכה כבר 4 חודשים אנחנו מנותקים לגמרי, עד לפני מספר ימים כשנפגשנו ביוזמתי ונהנו מאוד יחד, חשוב לציין שהיא נסתה ליזום קשר שבועיים קודם אך ללא התייחסות מצידי כיון שהיא עדיין עם החבר שלה.לטענתה היא אוהבת אותי ונמשכת אליי יותר ממנו אך היא לא מסוגלת להפרד ממנו.היא אומרת שמעדיפה שייתפוס אותה בוגדת בו מאשר לדבר איתו פנים אל פנים ולאמר לו שהיא רוצה להיפרד. מה גם שמעולם היא לא בגדה לפני המקרה איתי .הנני גבר עם נסיון רב בנשים ואני רואה ומרגיש את האהבה הגדולה שלה אליי וההנאה שלה כשאני במחיצתה ובנוסף אנו משוחחים בטלפון המון , אך משהו עוצר אותה מללכת לדרך חדשה איתי.פרטים חשובים :* החבר הנוכחי שלה כבר שנה וחצי איתה , בן גילה ומשרת ביחידה קרבית - חוזר הביתה אחת לשבועיים. בן למשפחה אמידה.*מאז שניתקתי קשר עם הבחורה וזאת לאחר נסיונות לקבל אותה אליי בהמון דרכים, אני מרגיש שנלקחו ממני אנרגיות רבות ,זה התבטא בחוסר עניין לנשים מה שהוביל לאי קיום יחסי מין.*היא רגילה לרמת חיים גבוהה עקב הכנסות גבוהות של הוריה ואילו אני מגיע ממשפחה קשת יום ועוזר למשפחתי בכל.שאלותיי אלייך הן :*ייתכן שהיא לא עוזבת את החבר כיוון שיודעת שתצטרך לוותר על חלק גדול מהתענוגות שלה מאחר והאמצעים הכלכליים שלי מוגבלים ?*האם כדאי בכלל לפתח את הקשר הזה במידה והיא תחליט לפתוח דף חדש בחייה או שבסיס הקשר עקום מתחילתו וכך הוא יישאר?* האם ייעוץ זוגי יוכל להכריע את ההחלטה שלה? (היא מעוניינת מאוד בייעוץ ובקשה ממני לטפל בזה)*ייתכן שיצרתי את הקשר מחדש מתוך כמיהה לסקס ?

ד"ר אורן חסון
ברור עניינים בינה לבינה?
03.09.2006 • 14:25

המחפש יקר,
ייתכן שמצבך הכלכלי הוא אחת הסיבות למצב הביניים שלה, ואולי גם הציפיות של ההורים שלה למימוש של הקשר הנוכחי שלה (ואולי ציפיות שלהם לבחור שיש לו "משפחה טובה", קרי, עמידה), או אולי גם חוסר היכולת שלה להתמודד עם עימות ולהגיד לבחור שהיא עוזבת אותו.לגבי היות הקשר עקום מתחילתו, זה דבר שקשה לדעת. ממילא אתה צריך לקחת בחשבון שהיא בת 19, וצריכה עדיין למצוא את עצמה לא רק זוגית, אלא גם מבחינת כיוון קריירה, כך שהיא עוד לפני התחלות רבות. כל זה לא מייצב את הקשר, אבל גם לא אומר בכלל שהוא בלתי אפשרי לאורך זמן. אבל אם היא רוצה שתלכו ליעוץ זוגי, עושה רושם שהיא רוצה לבדוק את הקשר איתך יותר מאשר את הקשר איתו. אם זה חשוב לך, לך על זה, למרות שיכול להיות שיתברר לשניכם שזהו רק תהליך של ברור עניינים בינה לבינה יותר מאשר בינה לבינך.לגבי הכמיהה שלך לסקס, אני מניח שאתה יכול לממש אותה עם מישהי אחרת. כנראה שאתה מעוניין יותר לעשות את זה איתה, וזה או משום שהיא קשה יותר להשגה, או משום שאיכפת לך יותר. נסה לברר זאת עם עצמך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083