טיפים ליחסים: התמודדות עם חוסר ביטחון
גיא
חברה עם נסיון מיני עשיר יחסית
⌄
שלום,
אני בן 19, נמצא במערכת יחסים כחצי שנה. אפשר לומר שאני מרוצה, וטוב לי במערכת היחסים, אולם יש נושא שיחסית מציק לי : אני נכנסתי למערכת היחסים בלי נסיון מיני כלל וכלל, וחברתי נכנסה עם נסיון יחסית מגוון. זה גורם לי בעיקר להרגיש מעין קנאה רטרואקטיבית, אבל בעיקר פספוס: יש למשל חוויות מיניות שהיא ניסתה עם פרטנרים קודמים, לא אהבה ואיננה רוצה לנסות שוב. כמו כן לדעתי במיניות יש חלק מהנה בעיקר בגילוי "סודות הגוף", בחיפוש אחר עונג עם הפרטנרית מתוך סקרנות. מכוון שאני נכנסתי ללא נסיון כל ה"גילוי" שלי היה איתה, אך מכוון שהיא כבר מנוסה, יש לי תחושה שהיא "לא מתלהבת" מזה, אין את התשוקה והסקרנות של הפעמים הראשונות, ורעיון הגילוי והחיפוש אחרי עונג פחות רלוונטי (כי היא עברה תהליך זה עם אחרים).
הנושא הפריע לי תמיד, אך בתחילת מערכת היחסים לא היה ברור לאן דרכנו מועדות ולכן הנושא הפריע פחות אך עכשיו העניינים נעשים רציניים יותר, והנושא הזה מציק לי מאוד. המחשבות הללו עולות יחסית הרבה וכשהן עולות אני לא אדם נעים מאוד,וזה לא הוגן כלפי שנינו. השאלה שלי היא האם כדאי לנסות לטפל בזה, ואם כן כיצד, או להרים ידיים ולסיים היחסים?
תודה
ד"ר אורן חסון
עניינים חיוביים
⌄
גיא יקר,
טבע הדברים הוא שגם אם אין לך נסיון מוקדם, לאחר זמן מה איתה כבר לא יהיה הבדל ממשי בינך לבין גבר מנוסה יותר, כי תהפוך להיות מנוסה מספיק איתה, וזה חשוב יותר. העניין הוא שאתה מקלקל את היחסים ביניכם מתוך חוסר ביטחון, ופעמים רבות אנשים מוותרים מראש על משהו, בין אם זה עבודה ובין אם זה יחסים, כי קשה להם להתמודד בעיקר עם עצמם. והרי זה המצב אצלך.אני מתקשה לומר לך איך לטפל בזה, כי אתה נמצא במצב "נורמלי", שבו עדיין טבעי ללמוד וטבעי להיות מנוסים פחות. אני גם לא יודע אם אתה בצבא, וטיפול במסגרת צבאית שונה לעומת טיפול במסגרת אזרחית. אתה בעיקר צריך ללמוד להתמודד עם חוסר הביטחון שלך, ועם מחשבות "רעות", וללמוד להסיט אותן למקום אחר, ואולי בעיקר לחפש את הדברים הטובים שבמצב בו אתה נמצא, שהוא בעיקר בת זוג שמוצאת חן בעיניך. כשאתה הולך למחשבות לא טובות, תן להן לגיטימציה, זה בסדר וטבעי לחשוב כך, אבל מצא את הדרך גם לצאת משם, דרך עשייה ודרך מחשבות טובות, על הדברים הטובים שיש לך, ואפילו על הדברים החיוביים שהבחורה רואה בך, ואני משוכנע שיש לא מעט כאלה. הפכת את כל מערכת היחסים שלכם לחד מימדית, כאילו הנסיון המיני הוא הדבר היחיד שמשפיע על הערכה הדדית ורצון להיות ביחד, ואתה יודע שזה לא נכון. המשך מהנקודה הזו, לעניינים חיוביים.