טיפים ליחסים: איך להתמודד עם חרדות
ריטה
קנאה
⌄
אני בת 36, נשואה +3, בשנה האחרונה גיליתי שלבעלי יש ידידה בעבודה, הוא טוען שהם לא ידידים אלא קשרי עבודה בלבד. יש לציין שהיא נמצאת בארץ ואני נמצאת בחו"ל בשליחות של בעלי. הם נפגשים מעט מאוד במהלך השנה, ורוב הקשר הוא באמת על בסיס עבודה וגם ריכולים. אך מאז שגיליתי שהם מדברים לפחות פעם בשבוע ולעיתים אף יותר, וכשהיא היתה בחו"ל בנסיעה למקום שבו אנו גרים היא התקשרה אליו 13 פעמים.הבחורה בת 38 ולא נשואה. הקשר שלה עם בעלי מאוד מפריע לי , אך אנני יכולה לעשות דבר מכיוון שהם עובדים ביחד. אבל המצב הנפשי שלי מאוד קשה מאז שגליתי אותה, ולדעתי הקשר בינהם כבר למעלה מ5 שנים. כשדיברתי עם בעלי על הבעיה שלי הוא מאוד כעס ולא דיבר איתי שבוע, כיוון שהוא טוען כי אני לא אפריע לו בעבודתו עם הקנאה שלי. מה עליי לעשות לחיות עם זה קשה לי, איך מתמודדים עם קנאה.
ד"ר אורן חסון
להזמין אותה לארוחת ערב אצלכם
⌄
ריטה יקרה,
לא פשוט לדעת מה לעשות עם מה שאת לא בדיוק יודעת. אני מציע לך עבודה על עצמך בשני שלבים: האחד, להרגיע את עצמך. כשאת מתחילה להכנס לבור השחור של מחשבות רעות, עשי משהו שיסיח את דעתך משם. תכנני מראש מה את יכולה לעשות שיסיח את דעתך, ועשי זאת בכל פעם שזה קורה לך. השלב השני, כשאת קצת יותר רגועה, הוא להציע לבן זוגך לעשות פגישה משותפת. אם היא מגיעה לאזור שלכם או אם אתם מגיעים לארץ. היא הרי עובדת איתו, שיזמין אותה אליכם הביתה לארוחה, או שתלכו ביחד למסעדה, שתכירי אותה. זה נראה הגיוני לו מדובר היה בשותף לעבודה גבר, נכון? אין סיבה שזה יהיה אחרת כשמדובר באשה. אם הכל תקין, ואם היא תכיר אותך ותצליחי ליצור איתה גם את קשר אישי (וזה מותנה בכך שתצליחי להוריד חרדות שלך), תוכלי להרגיש בטוחה יותר. גם לפי היחס של אישך אליך, בנוכחותה. ובתנאי שתהיי הכי קולית שאפשר כשאתם ביחד.העניין הוא שאני חושש שכל מה שאת מתארת מגיע על רק של קנאות קודמות שלך. אם זה נכון, זה יכול להסביר לך מדוע הוא מחביא את יחסי העבודה שלו איתה גם אם אין ביניהם שום דבר מעבר לעבודה – כדי למנוע ויכוחי סרק. וזה גם יקשה עליך לבצע את מה שביקשתי. במקרה כזה, כדאי אולי שתלכי לטיפול שיסייע לך להוריד חרדות.