בגידה: מה עומד מאחורי שיתוף פרטים?
נורית
איך להגיב לבעל כזה?
⌄
אנו בני 51. בעלי נוהג לחזור מעבודתו שעתיים עד שלוש שעות אחרי הזמן בטענה שאני בזמן אני בן כה וכה בעבודה ומשעמם לו בבית לבד, וכשאני חוזרת הוא משתדל להיות כבר בבית. אני הייתי רוצה שיספר יותר ויותר מה קורה בעבודה שלו, כי אני טיפוס פתוח ולא אוהבת שתיקה. הדבר היחיד שבעיקר מספר לי: "איזה חתיכות באו היום לעבוד"!!, מבפנים אני מתפוצצת מקנאה, וזה לא שאני נראית רע, אני נראית מעולה מעולה לגילי, גם מבחינת הגוף והיופי, אך בכל זאת אני קנאית מבפנים. ותגובתי אליו: חיוך ושתיקה. הוא טיפוס שיש לו תקשורת טובה עם אנשים ואוהב לפלרטט עם גברים ונשים. הראיתי לו בהתחלה שזה לא מוצא חן בעיני שהוא נשאר מספר שעות אחרי הזמן בעבודתו ועוד בחינם, וזה לא עוזר מאומה, ולכן הרפיתי ממנו. זרקתי לו פעם בחיוך: טוב יש על מה לשטוף את העינים בגלל זה נשארים...- הוא כעס על שאמרתי זאת. מאז, הכל שיגרה הוא מאחר לבוא ואני בלית ברירה קיבלתי את זה. אני כבר לא יודעת אם לחשוד בו שהוא בוגד, כי הוא מתנהג אלי רגיל, אם הוא צוחק ומפלרטט עם נשים בעבודה ועומד ושוטף את עיניו ואחר נוסע לביתו - האם זה נחשב לבגידה למרות שלא קיים יחסים מלאים??? האם טוב אני עושה שהפסקתי להעיר לו על זה כי ממילא הוא בא אחרי הזמן וזה לא יעזור לי? אני משתדלת כל הזמן להדחיק את זה ולא לחשוב: מי יודע מה קורה בעבודה, כי הוא לא מספר לי כלום, חוץ מאשר : "איזה חתיכות באו היום לעבודה". איך עלי להגיב? ואולי בעצם, אני אמורה להיות רגועה, כי איזה בחורה תרצה להתחיל עם גבר שמן ??? .מבקשת עזרה.רב תודות.
ד"ר אורן חסון
נקודות למחשבה, לפי מה שאתם יכולים
⌄
נורית יקרה,
אין ספק שלמרות שאת רוצה להדחיק את האפשרות שהוא בוגד בך, את לא כל כך מצליחה. אני מניח גם שאתם נשואים כבר שנים רבות, כך ששניכם מכירים היטב זה את זו. יכול להיות שכאשר הוא מספר לך על החתיכות, הוא כבר יודע שזה יפריע לך, וזו אולי המטרה שלו, כהקנטה ומשחק כוחני שהוא משחק איתך. אבל גם יכול להיות שהוא חושב שגם את צריכה להכיר אותו מספיק טוב כדי להבין שהוא פשוט מסתכל, ושהוא לא מתכוון לממש איזה שהוא קשר. וגם זה קורה לגברים, ואולי יותר בגיל מאוחר יותר, כשהם רק רוצים לדעת אם עדיין "יש להם את זה" (כלומר, את היכולת למשוך מישהי), או לפחות ליהנות מהאסתטיקה הכרוכה בגיל הצעיר של נשים, ושתביני אותו. אולי לכן הוא משתף אותך, כבת זוג שלו, בהנאות שיש לו. אם זו המטרה שלו, אז הוא כנראה שלא מכיר אותך מספיק כדי להבין שאת נפגעת. וזה לא משנה אם את אומרת לו שאת כן נפגעת, כי מבחינתו, כל עוד אתלא צריכהלהפגע, אז יותר טוב "שתפסיקי עם השטויות".אז אולי במקום להעיר לו שיפסיק, כדאי שתנהלי איתו שיחה רצינית ובוגרת, ותסבירי לו שזו נקודה כואבת לנשים רבות (ממש כשם שזה יכול להיות כואב גם לגברים רבים, שכבר לא נראים רזים ושריריים ןשופעי שיער כפי שהיו פעם), ושיחסוך את זה ממך. ומצד שני, אם הוא רוצה לחדש איתך נעורים, אז עכשיו, כשיש לכם אולי יותר זמן (ילדים גדולים?), לכו יותר לבלות ביחד, ואולי לחדש גם את המיניות שלכם. סתם כמה נקודות למחשבה, ואולי תמצאי עוד נקודות נוספות למחשבה, לפי מה שאתם יכולים.