טיפים ליחסי זוגיות: שיחות הבהרה

תאריך פנייה: 20.01.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
חבר
עזרה לחבר ...סיפור ממש מסובך
20.01.2012 • 14:42

שלום רב
דר'..אני מתעניין בחוות דעת שלך בכדי לעזור לחבר שנמצא במערכת יחסים עם ידידה שלי ואני אוהב מאוד את שניהם...כולנו חיילים בצה"ל..נדבר בשמות בדויים יהיה יותר קללפני שנתיים וחצי רן ואור התגייסו ביחד עברו את כל תהליך הגיוס טירונות וכו' וכיום משרתים כבר שנתיים וחצי ביחד אפילו באותה מחלקהלפני חצי שנה רן הכיר ביחידה שלנו מישהיא חדשה שרק התגייסה בשם מורן והם התחילו לצאת מפה לשם וכיום הם חברים [בני זוג]עד אותו רגע רן ואור היו ממש ממש יחד דבוקים וברגע שרן התחיל את הקשר עם מורן אור הרגיש שהוא פתאום נעלם בתוך הסיפור הזה אפשר לומר בערך שאור היה "מאוהב" ברן שניהם סטרייטיםאבל מהרגע שרן התחיל את המערכת יחסים אור כבר לא קיבל את אותו היחס כמו לפני כן אם זה כשיוצאים החוצה להפסקת סיגריה אז רן הולך למחלקה של חברה שלו מורן ואור נשאר לעשן לבד וככה הקשר של רן ואור קצת נשחק..אור לא אהב זאת בכלל וניסה לשים בקשר של רן ומורן רגליםעד כדי כך שאור בא למורן ואמר לה שאם רן יצטרך לבחור בינו לבינה אז הוא יבחר בו ולא בה כי אור ורן זאת חברות אמיתית מאז ומתמיד...לפני כשבועיים רן התחיל להרגיש מועקה וקול פנימי שאומר לו להיפרד ממורן הוא שיתף את מורן בהרגשות המוזרות האלו למרות שהם אוהבים אחד את השני מאודד...אור הוא בן אדם דתי כזה והוא הלך לרבנית שאמרה שלו שלפני כמה ימים חבר טוב שלך נתן לך לשתות משהו [ שזה יכול לבא בגדר שתיה אוכל סיגריה אפילו ] וברגע שהוא נתן לך את זה הוא כביכול הפעיל כישוף שהוא רוצה שאתה[רן] תפרד ממורן והיא גם אמרה שהשם שלו מתחיל באות א'רן היה מאוד המום ובשוק הוא לא יודע מה לעושת הוא ממש מבולבל וכואב וכרגע פועל לפי מה שהרבנית אומרת בכדי לבטל את הכישוףאני חבר נטרלי שלא קשור לסיפור אבל רן ואור משרתים איתי במחלקהוכואב לי לראות את רן בדכאון הזה שאינו יודע מה לעשות וגם את מורן שהיא ידידה טובה שלימה אתה מציע?

ד"ר אורן חסון
כשפים ומכשפות, או יחסי אנוש?
21.01.2012 • 21:28

חבר יקר,
מכיוון שאני לא מאמין בכשפים, אני חושב שכדאי לטפל בזה אחרת. שזה דרך שיחות הבהרה. יחסים עם בת זוג הם שונים מאשר יחסים עם חבר, וחבר אמור לכבד את רצונו של חבר בבת זוג, ולשמוח בשמחתו, גם אם הזמן יוצא על חשבונו. בהתנהלות נכונה, הם אמורים לדבר על זה, ולהגיע לאיזו שהיא הבנה על זמן שהם יכולים להיות גם ביחד. ואם הם לא יודעים לעשות זאת עכשיו, יש לזה מחיר. זה יעבור להם עם הזמן, כשיתבגרו. ועד אז, ועד שידעו לעשות פשרות, ייתכן שימשיכו לשלם מחיר בחברות ובאושר האישי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083