טיפים לזוגיות: תמיכה, דאגה ובילוי משותף

תאריך פנייה: 20.09.2005 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
אור
בעל מדוכדך
20.09.2005 • 10:14

שלום ,
אני נשואה + 1 , היחסים ביני לבין בן זוגי הם נפלאים ולא הייתי משנה דבר מהם, אבל בתקופה האחרונה (חצי שנה ) אני שמה לב שבעלי נעשה יותר ויתר מדוכדך מהעבודה שבה הוא עוסק , העבודה הכהתה את היכולת שלו לצחוק ולהצחיק, הוא לא רוצה לקום בבוקר - למרות שמאז ומתמיד היה לו בעיית השקמה , אבל יש לו מוסר עבודה גבוה , הוא מרבה לבקר בקופ"ח בתואנות שונות ומשונות כדי להוציא חופשת מחלה . בקיצור הוא לא אוהב את מה שהוא עושה .ניסינו למצוא לו עבודה אחרת אך מפאת חוסר במשרות פנויות לא מצאנו לו משהו אחר, לראשונה בקשר שלנו אני רואה אותו דועך ולא מוצאת את הכלים לעזור לו, אני משתדלת ליצור לו אווירה חמה אוהבת ותומכת כשהוא מגיע הביתה , אבל בתקופות שאני עובדת שעות נוספות לא תמיד אני מצליחה ליצור אווירה כזו מחוסר זמן , יש לציין שהוא לא מתלוננן ומתייחס אלי עם כל הכבוד הראוי לבת זוג.אני אציין שבשבועיים האחרונים הוא עובד במשרה נוספת כשעתיים אחר הצהריים, עבודה שהעשייה שלה מאוד מהנה אותו,( אבל השכר זעום), לאחר העבודה כשהוא חוזר הביתה ונזכר שהוא צריך ללכת מחר לעבודה בבוקר שוא שוב נהיה מדוכא.עוד אני אציין שסיבות כלכליות אנחנו חייבים שנינו לעבוד , אחרת הוא היה עזב מזמן .אם אתה מכיר דרך לעזור לו אני אשמח לשמוע , כי לי נגמרו הרעיונות.בתודה מראש.

ד"ר אורן חסון
לכו יחפים בפארק
21.09.2005 • 00:05

אור יקרה,
יש לי רושם שמרוב דאגה ואמפתיה, את הולכת ודועכת איתו. זה מאד יפה שאת תומכת בו, ומסייעת לו לחפש תחליפים, אבל נסי גם כיוונים אחרים. עזרי לו, ככל שאת יכולה, להוסיף לו ולך טעם נוסף לחיים. לכו לבלות ולעשות דברים שהוא אוהב. לא תמיד צריך לזה הרבה כסף: לכו לרחצת לילה בים, או לטיול בפארק, או נסו לעשות ספורט לילי ביחד. שלחי אותו לשחק כדורגל או כדורסל עם חברים, או כל ספורט אחר שהוא אוהב. לכו מדי פעם לסרט שיעניין אותו, הזמיני חברים טובים הביתה, או בני משפחה שהוא מרגיש קרוב אליהם, כי תמיכה סביבתית עוזרת מאד לשפר מצבי רוח ודכאונות. שירגיש שיש גמול לעבודה הקשה שלו, ושמעריכים אותו. ואם כבר אתם הולכים לטיול בפארק, לכו יחפים. ואם לא ראיתם את הסרט הקומי "יחפים בפארק", לפי מחזה של ניל סיימון, עם רוברט רדפורד ועם ג'יין פונדה, הזמינו אותו, ולימדו את הלקח (זהו סרט ישן, מ- 1967, אבל טוב עד היום).

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
איתי
בעל מדוכדך
02.10.2005 • 19:34

אני כבר בן 37, וטרם נשוי. גיליתי שסקס זה לא הדבר שהכי מעניין אותי בחיים (אני לא יצור א-מיני!), וזה הדבר העיקרי שמגביל אותי בלהתחתן. אני אוהב מאוד ילדים ורוצה להקים משפחה, אבל פוחד להתחתן עם אישה שתרצה כל הזמן סקס! אין לי כוח לזה! (מספיק לי פעם בחודש....)יש לך רעיון או עצה חכמה בשבילי?מודה לך מראש, ושיהיה חג שמח!